18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalMoartea subită a unui tânăr din China a stârnit revolta internauților

Moartea subită a unui tânăr din China a stârnit revolta internauților

Moartea subită a unui tânăr din China, stagiar la medicină, a provocat joi indignarea internauților, îngrijoraţi că decesul său ar fi survenit pe fondul unui sistem sanitar copleşit în faţa afluxului de cazuri de COVID-19, transmite AFP.

Epidemia se răspândeşte foarte rapid în China după ridicarea majorităţii restricţiilor sanitare, săptămâna trecută, iar autorităţile au recunoscut că în acest moment le este “imposibil” să numere toate cazurile.

Acest val reprezintă cea mai mare provocare pentru sistemul sanitare chinez – care suferă de subfinanţare cronică – de la începutul anului 2020, când multe spitale au fost copleşite şi numeroşi lucrători sanitari s-au îmbolnăvit, potrivit agerpres.ro.

Moartea unui tânăr student din China a stârnit revolta internauților, acesta suferind un atac de cord

Studentul, în vârstă de 23 de ani, a murit miercuri în urma unui atac de cord, a anunţat joi Facultatea de Medicină din Chengdu (sud-vest). El a acuzat o stare de rău după ziua de muncă la spital.

Facultatea de medicină nu a legat decesul său de COVID-19 sau alte afecţiuni medicale preexistente.

Însă, pe reţeaua de socializare Weibo – un fel de Twitter chinezesc – un hashtag care evoca acest incident afişa peste 390 de milioane de vizualizări, internauţii solicitând să fie făcută publică cauza decesului.

Mulţi dintre ei au întrebat dacă studentul, identificat doar după numele de familie, Chen, lucra în timp ce era bolnav de COVID-19.

Totodată, tragedia a stârnit furie în mediul online cu privire la condiţiile de muncă ale medicilor din China, pe fondul îngrijorării că sistemul sanitar ar putea fi copleşit, în condiţiile în care multe persoane vârstnice încă sunt nevaccinate.

Studenţii la medicină sunt din ce în ce mai des mobilizaţi în prima linie a epidemiei din cauza lipsei de personal, unii dintre angajaţi infectându-se cu coronavirus.

Săptămâna aceasta, sute de studenţi la medicină din provinciile Sichuan (sud-vest) şi Jiangxi (sud-est) au manifestat nemulţumiţi de remuneraţii şi de lipsa protecţiei în faţa virusului în timpul în care lucrează în spitale.

Joi, un responsabil al Comisiei Naţionale de Sănătate, cu statut de minister, a sugerat că medicii care s-au pensionat în ultimii cinci ani ar putea fi chemaţi drept întăriri.

Provincia Hainan din China se luptă cu focarul de COVID-19

Guvernul local din provincia insulară Hainan din sudul Chinei, care suferă o recrudescență a COVID-19, a luat măsuri specifice pentru a limita răspândirea în continuare a virusului și pentru a asigura aprovizionarea suficientă cu produse de primă necesitate.

Insula chineză Hainan s-a transformat dintr-un punct fierbinte al turismului într-un epicentru COVID.

Cazurile au crescut recent, iar lock-down-urile bruște au lăsat turiștii blocați acolo. Presa de stat spune că peste 170.000 au rămas blocați.

Marți, autoritățile au blocat cel puțin nouă orașe și localități – o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori devenind una dintre mai multe regiuni chineze care se luptă cu epidemiile după ce au înregistrat foarte puține cazuri în ultimii doi ani.

Printre acestea se numără Xinjiang și Tibet, în vest.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

VIDEO. Jose Mourinho consideră că a luat decizia greșită când a refuzat naționala Portugaliei

Jose Mourinho, "The special one", a sosit în România pentru a lua parte la meciul de "final" al Generației de Aur, difuzat în seara...

MAE informează că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a anunțat, sâmbătă, că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie, potrivit gandul.ro. MAE informează...

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă