25.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăInternaționalMircea Geoană spune că tragedia Turcia va fi ameliorată de unitatea și...

Mircea Geoană spune că tragedia Turcia va fi ameliorată de unitatea și solidaritatea celor din jur

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă, astăzi, după tragedia din Turcia, că nu ne putem feri de calamităţile naturale, dar este foarte important felul în care unitatea şi solidaritatea ne ajută să trecem peste ele. Geoană anunţă, de asemenea, că NATO este în contact direct cu autorităţile turce pentru a oferi orice ajutor necesar, conform News.ro.

“Vreau, în primul rând, să îmi exprim solidaritatea faţă de poporul turc şi în acest moment cumplit. Nu ne putem feri de calamităţile naturale, dar este foarte important felul în care, în astfel de momente, unitatea şi solidaritatea ne ajută să trecem peste ele”, a scris, luni, Mircea Geoană, pe Facebook, potrivit bursa.ro.

Mircea Geoană spune că tragedia din Turcia va trece mai ușor dacă unitatea și solidaritatea se vor activa în rândul țărilor NATO

Secretarul general adjunct al NATO a transmis că Alianţa este în contact direct atât cu preşedintele Recep Erdogan, cât şi cu ministrul de Externe Mevlut Cavusoglu, “pentru a oferi orice ajutor este necesar”.

“Vreau să salut, de asemenea, atitudinea şi reacţia României care, ca de fiecare dată când astfel de calamităţi au lovit ţări aliate, a fost printre primele state ce s-au mobilizat pentru a oferi asistenţă şi sprijin”, a mai transmis Geoană.

Turcia a trimis o solicitare oficială către NATO şi aliaţi pentru asistenţă în gestionarea consecinţelor cutremurului de luni.

Un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea de moment evaluată de USGS la 7,8, s-a produs, luni dimineaţă, devreme, la adâncimea de 17,9 kilometri, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, în apropiere de graniţa cu Siria. Bilanţul victimelor depăşeşte 2.300 de morţi în ambele ţări.

Un nou cutremur, de magnitudinea 7,5, a avut loc luni în sud-estul Turciei, la câteva ore după primul seism, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

România a răspuns apelului de ajutor şi a trimis deja oameni şi materiale pentru a ajuta.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

15 ani de la moartea lui Michael Jackson

Michael Jackson, supranumit „Regele Muzicii Pop”, este comemorat în această zi, pe 25 iunie 2024, la 15 ani de la moartea sa. Artistul legendar...

În România, 6 din 10 adulți au renunțat la studii după clasa a VIII-a

Iată ce spunea jurnalista de investigație americană Amanda Ripley în cartea "Cei mai deștepți copii din lume și modelele de învățământ care i-au format":...
Ultima oră
Pe aceeași temă