13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSocialJustițieMinistrul Justiției o cheamă la un nou interviu pe Alina Albu, propusă...

Ministrul Justiției o cheamă la un nou interviu pe Alina Albu, propusă pentru funcția de procuror șef DIICOT, deși CSM i-a dat aviz negativ

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a invitat-o la un nou interviu pe procuroarea Alina Albu, cea pe care deja a propus-o pentru funcția de procuror șef DIICOT.

Noul interviu se va desfășura în condițiile în care Alina Albu a fost audiată în CSM și a primit în final aviz negativ, din partea CSM, pentru funcția de la DIICOT. Avizul CSM are însă doar caracter consultativ.

“Având în vedere avizul emis prin Hotărârea nr. 192 din data de 16.03.2023 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei organizează un nou interviu cu procurorul Albu Alina pentru propunerea de numire în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, anunţă un comunicat transmis de Ministerul Justiţiei.

Interviul Alinei Albu va avea loc la data de 4 aprilie 2023. Ministrul Predoiu avea și varianta să n-o cheme din nou la interviu și să facă o altă propunere pentru DIICOT.

Procuroarea Alina Albu este șefa interimară a Serviciului de combatere a criminalității organizate din cadrul DIICOT.

În România, cele mai importante funcții de procurori sunt cele de procuror general, procuror șef al DNA și procuror șef al DIICOT. Pentru primele două funcții, propunerile au fost deja finalizate. Pentru funcția de procuror general, ministrul l-a propus pe Alex Florin Florenţa. Pentru funcția de procuror șef al DNA, ministrul l-a propus pe Marius Ionuț Voineag. Interviurile acestora în fața ministrului Justiției au avut loc în februarie 2023. Ambii candidați au primit din partea CSM aviz pozitiv.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ploiești: Cupa Irina Deleanu la Gimnastică Ritmică a ajuns la a 23-a ediție

Sala Sporturilor Olimpia găzduieşte, de joi până duminică, cea de-a 23-a ediţie a Cupei Irina Deleanu la Gimnastică Ritmică, întrecere pe care Federaţia Română...

Cine sunt cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD pentru Parlamentul European

Discuții aprinse, miercuri, la PNL, motivul fiind participarea la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune PNL-PSD. Dacă PSD a votat în unanimitate această...

Big Brother te veghează? Aplicaţia Signal îţi ascunde numărul!

Signal, aplicația de mesagerie criptată cunoscută pentru angajamentul său față de confidențialitate și securitate, a anunțat lansarea unei funcții revoluționare, menită să îmbunătățească...
Ultima oră
Pe aceeași temă