12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internăMinistrul Grindeanu promite că primii kilometri din autostrada de centură vor fi...

Ministrul Grindeanu promite că primii kilometri din autostrada de centură vor fi gata în 2023

Vicepremierul Sorin Grindeanu, care este și ministru al Transporturilor, promite că primii kilometri din autostrada de centură vor fi gata în anul 2023.

Este vorba de autostrada A0, care va reprezenta un inel în jurul capitalei României. Autostrada A0 va fi mai îndepărtată de centrul Bucureștiului decât șoseaua de centură. Autostrada de centură și șoseaua de centură ar urma să fie exploatate simultan.

“Primii 33 de km din #A0 Sud vor fi dați în trafic în 2023!

Împreună cu Ambasadorul Republicii Turcia în România, E.S. Özgür Kıvanç Altan, și cu Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, am verificat stadiul lucrărilor pe șantierele celor două loturi construite de o firmă din Turcia pe A0 Sud.

Lucrările pe Lotul 1 – între Glina și Vidra, cu o lungime de 16,9 km- au un stadiu fizic de aproximativ 62%.

Iar lucrările de pe Lotul 2- între Vidra și Bragadiru, cu o lungime de 16,3 km- sunt ceva mai avansate: un stadiu fizic de 72%.

#CNAIR și-a îndeplinit toate obligațiile și, în continuare, va veghea la buna respectare a termenelor contractuale pentru ca lucrările să fie într-un grafic asumat și într-un ritm alert.

Lucrările aflate în execuție pe cele două loturi trebuie să fie finalizate până la sfârșitul lui #2023″, a anunțat ministrul Berceanu într-un mesaj postat pe facebook.

Potrivit unui mesaj de răspuns transmis la postarea ministrului, firma care lucrează pe șantierul A0 este Alsim Alarko. Aceasta ar fi “o firma care are sute de angajați turci, toți înalți calificati, cu experienta în domeniu”.

Grindeanu nu va putea inaugura autostrada de centură, ca ministru, din cauza rotației la guvernare

Sorin Grindeanu nu va mai fi însă ministru al Transporturilor la finalul anului 2023. Peste câteva săptămâni, PSD și PNL vor efectua rotația la guvernare. Din acest motiv, toți miniștrii actuali își vor pierde portofoliile. Nu se știe cine va prelua de la Grindeanu postul de ministru al Transporturilor. În privința postului de vicepremier, pe acesta și l-ar dori Rareș Bogdan. Acesta este în prezent europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă