25 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMinistrul Fifor i-a felicitat pe şefii de promoţie ai colegiilor militare naţionale

Ministrul Fifor i-a felicitat pe şefii de promoţie ai colegiilor militare naţionale

“Cei cinci elevi care au fost şefi de promoţie ai colegiilor militare naţionale, promoţia intitulată ‘Centenarul Marii Uniri’, au fost felicitaţi astăzi, 30 iulie, de către ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul MApN. Ministrul Fifor le-a urat succes Teodorei Grecu, Alinei Andreea Gheorghe, Adinei Maria Vaman, Dalianei Maria Moldovan şi lui Alexandru Andrei Puşcaşu, mulţumindu-le pentru rezultatele obţinute”, relevă sursa citată.

În opinia ministrului Apărării, cei cinci reprezintă un model. “Sunteţi vârfurile generaţiei dumneavoastră şi lucrul acesta trebuie să vă responsabilizeze, să vă facă să fiţi conştienţi de faptul că reprezentaţi un model şi că de modul în care dumneavoastră veţi evolua în carieră în perioada următoare depinde foarte mult cum va arăta generaţia care vine din urmă. Întotdeauna ne construim identitatea raportându-ne la modele. Vă apreciez foarte mult, sunt mândru de voi şi vă mulţumesc pentru efortul făcut”, a spus Fifor.

La final, ministrul le-a oferit celor cinci absolvenţi însemnele MApN, ca apreciere a rezultatelor obţinute de-a lungul celor patru ani de studii liceale.

Conform sursei citate, Teodora Grecu a absolvit Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia cu media 9,77 şi a fost admisă prima, cu media 9,99, la programul de studii Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională a Academiei Tehnice Militare “Ferdinand I” din Bucureşti. Preocupată îndeosebi de ştiinţele exacte, Teodora a participat şi a obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şcolare de fizică şi de ştiinţele pământului (olimpiadă interdisciplinară a patru ştiinţe exacte – fizică, chimie, biologie şi geografie).

Alina Andreea Gheorghe, şefa de promoţie a Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, a avut, la finalul celor patru ani de studiu, media 9,95, obţinând, în ultimii trei ani de şcoală, media 10. Pasionată de matematică, ea a câştigat numeroase premii în acest domeniu şi a ales să continue studiile la Academia Tehnică Militară, secţia Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională, se arată în comunicat.

“La Colegiul Naţional Militar ‘Ştefan cel Mare’ din Câmpulung Moldovenesc a fost înregistrată, în acest an, o premieră, doi elevi având aceeaşi medie după finalizarea celor patru ani de studiu. Astfel, cu 9,67, Adina Maria Vaman şi Alexandru Andrei Puşcaşu sunt şefii promoţiei ‘Centenarul Marii Uniri’ la această instituţie de învăţământ. Pasiunea Adinei, limba engleză, i-a adus acesteia numeroase satisfacţii la concursuri şi olimpiade naţionale. Ea a optat pentru continuarea studiilor la aceeaşi facultate din cadrul Academiei Tehnice Militare ca şi colegele mai sus menţionate. Alexandru Andrei Puşcaşu a înregistrat rezultate remarcabile la concursurile şi olimpiadele şcolare de matematică şi a fost admis primul, cu media 9,95, la Programul de studii Aeronave şi motoare de aviaţie a Academiei Tehnice Militare”, relevă sursa citată.

Potrivit MApN, Daliana Maria Moldovan, şefa de promoţie a Colegiului Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova, a renunţat, în clasa a X-a, la Liceul Teoretic ‘Petru Maior’ din Ocna Mureş pentru a se transfera la nou-înfiinţatul (la acea vreme) colegiu militar. Media cu care a absolvit cei patru ani de studiu a fost 9,66, iar la finalul clasei a XII-a i s-a acordat Premiul “General de divizie Florin Ţenescu (şef de promoţie în 1902)”. Daliana Maria este “boboc” la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Facultatea de Inginerie Marină, specializarea Navigaţie, hidrografie şi echipamente navale, unde a fost admisă cu media 9,50.

Cele mai citite

Șefa Federației Române de Gimnastică Ritmică, despre avansurile primite: “La început mă deranja”

Irina Deleanu, în vârstă de 48 de ani și șefa Federației Române de Gimnastică Ritmică, impresionează cu o siluetă de invidiat, rezultat al unei...

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad – de la rectorul plagiator, la rectorul student

Alegerile pentru funcția de rector al Universității „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad au înregistrat o premieră mondială: un student a ajuns rector. După...

VIDEO. Mărturii terifiante ale tatălui lui Sebi, băiatul ucis în accidentul de la 2 Mai de către Vlad Pascu: “Ne datorați 500 de lei”

Tatăl lui Sebi Olariu, tânărul care a fost ucis de Vlad Pascu în terifiantul accident de la 2 Mai, a fost prezent în podcastul...
Ultima oră
Pe aceeași temă