12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăCoronavirusMinistrul Educației s-a infectat cu COVID

Ministrul Educației s-a infectat cu COVID

Ligia Deca, Ministrul Educației, s-a infectat cu COVID. Aceasta nu va fi prezentă mâine, 22 martie, în plenul Senatului.

Surse oficiale cu confirmat, însă, pentru Știrile Pro TV că ministrul Educației nu va participa, deoarece s-a îmbolnăvit.

Ligia Deca a călătorit alături de Iohannis

Ligia Deca a fost prezentă într-o delegație oficială a președintelui Iohannis în EAU. Potrivit fotografiilor publicate pe pagina de Facebook a ministrului Educației, aceasta nu a purtat mască.

“Am participat, în aceste zile, la o vizită de stat în Emiratele Arabe Unite, alături de Președintele României și de alți membri ai Guvernului. Vizita a fost organizată și în contextul semnării, dintre România și Emiratele Arabe Unite, a memorandumurilor de înțelegere în domeniul educației, al digitalizării, al tranziției verzi și al energiei.

O deplasare a fost organizată și în Masdar City, lângă Abu Dhabi, oraș recunoscut pentru proiectele dedicate energiei regenerabile și pentru inovațiile din domeniul dezvoltării urbane. A fost subliniată importanța cooperării pentru creșterea calității actului educațional, fiind discutată și posibilitatea dezvoltării unor proiecte comune. Astfel de inițiative vor genera, în mod cert, noi investiții în educație.

Ulterior, am vizitat, împreună cu ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, centrul de certificare a competențelor pentru forța de muncă din Abu Dhabi. Aici, ni s-au prezentat soluții pentru abordarea crizei forței de muncă, urmând să analizăm noi modalităţi de cooperare.

Totodată, am fost primiți la Palatul Prezidențial de Alteța Sa, Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi.

De asemenea, am semnat, împreună cu Ministrul Educaţiei din Emiratele Arabe Unite, Ahmad Belhoul Al Falasi, un memorandum de înțelegere, în care au fost puse bazele pentru dezvoltarea sistemelor de învățământ preuniversitar și superior. Cele două state vor coopera și vor efectua schimburi de experiență în mai multe domenii-cheie din educație. Cu această ocazie, am lansat invitația către Ministrul Ahmad Belhoul Al Falasi de a efectua o vizită oficială în România.

Emiratele Arabe Unite reprezintă, pentru România, un model de bune practici în multe domenii, inclusiv în educație pentru dezvoltare durabilă. Mă voi implica în orice demers care aduce plusvaloare sistemului de învățământ românesc și care va îmbunătăți zona de formare a tinerilor în domenii esențiale,” notează Ligia Deca pe Facebook.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă