19.3 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Economiei spune că ne aflăm în fața unei provocări pentru antreprenorii...

Ministrul Economiei spune că ne aflăm în fața unei provocări pentru antreprenorii români

Provocare pentru antreprenorii români. Ministrul Economiei, Radu Ştefan Oprea, a avertizat că „ne aflăm în fața unei provocări pentru antreprenorii români”, chemați să fructifice oportunitățile puse la dispoziția mediului de afaceri, conform capital.ro.

Firmele românești au o șansă reală de a se extinde pe piețele asiatice

O veste foarte bună pentru antreprenorii români! Ministrul Economiei, Radu Ştefan Oprea, a anunțat marți, 23 ianuarie 2024, că vizita de stat a delegației vietnameze, condusă de premierul Vietnamului, Pham Minh Chinh, a deschis un potențial economic enorm pentru România.

Pe scurt, firmele românești au o șansă reală de a se extinde pe piețele asiatice.

Memorandumul de Înțelegere semnat între București și Hanoi va ajuta la dezvoltarea economiilor României și Vietnamului, va încuraja capacitățile de export ale întreprinderilor mici și mijlocii din cele două state și va încuraja comerțul electronic și investițiile în energii regenerabile.

Provocare pentru antreprenorii români! În ultimii cinci ani, Guvernul de la Hanoi a creat 28 de milioane de noi locuri de muncă în Vietnam și-a încheiat un acord cu Uniunea Europeană (UE) privind comerțul liber.

„Ne aflăm, așadar, în fața unei provocări pentru antreprenorii români, chemați să fructifice aceste oportunități pe care guvernele român și vietnamez le pun la dispoziția mediului de afaceri. Economiile noastre sunt complementare, putem astfel lucra împreună și putem crește schimburile comerciale în foarte multe domenii.

La nivel guvernamental am făcut primul pas, evoluția viitoarei colaborări depinde acum și de companiile din cele două state. România are prieteni vechi cu care trebuie să găsească metode noi de a dialoga și de a face comerț în beneficiul comun”, a scris, marți, Radu Ştefan Oprea pe contul său de Facebook.

Memorandum pentru colaborare în domeniile muncii și securității sociale

Cu o zi în urmă, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura-Oprescu a semnat un Memorandum de Înțelegere cu ministrul Muncii, Invalizilor și Afacerilor Sociale din Vietnam privind cooperarea în domeniile muncii și securității sociale.

Simona Bucura Oprescu și Lê Văn Thanh au semnat documentul în prezența premierului României, Marcel Ciolacu, și a premierului Vietnamului, Pham Minh Chinh, la Palatul Victoria. Cooperarea dintre București și Hanoi se axează pe migrația forței de muncă, politici de ocupare a forței de muncă pentru grupurile dezavantajate, protecția socială și asistență socială pentru grupurile vulnerabile.

„Domnul prim-ministru Pham Minh Chinh cunoaște bine România, a studiat la Institutul de Construcții București. M-am bucurat să întâlnesc astăzi un prieten al României. Atât România, cât și Republica Vietnam înregistrează creștere economică.

Putem colabora și putem învăța unii de la alții, astfel încât creșterea economică să fie sustenabilă iar relațiile dintre cele două țări să fie de lungă durată și cu rezultate concrete.

Acest nou Memorandum pune accent pe corelarea reglementărilor legale ale celor două state în domeniile ocupării forței de muncă. De asemenea, avem în vedere și aspecte privind protecția și asistența socială, incluziunea persoanelor cu dizabilități și migrația, cu beneficii concrete pentru cetățenii ambelor state”, a declarat, atunci, Simona Bucura-Oprescu.

Ce a discutat Klaus Iohannis cu premierul vietnamez Pham Minh Chinh

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat luni, în cadrul întâlnirii cu premierul Republicii Socialiste Vietnam, Pham Minh Chinh, că România susţine extinderea şi diversificarea agendei relaţiei UE-Vietnam, respectiv UE-ASEAN, în vederea consolidării cooperării politice pe teme de interes global.

Preşedintele român l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Pham Minh Chinh, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează în ţara noastră. Cea mai recentă întrevedere între cei doi demnitari a avut loc în septembrie 2023, la New York, în marja celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

„Preşedintele României a susţinut valorificarea la adevăratul potenţial a relaţiilor economice româno-vietnameze, salutând organizarea, pe fondul vizitei în ţara noastră a demnitarului vietnamez, a unui forum economic. De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat interesul pentru dezvoltarea pe mai departe a cooperării bilaterale în domeniul educaţiei, ca parte esenţială pe care se fundamentează dialogul bilateral. În planul relaţiei cu Uniunea Europeană, Preşedintele României a arătat că ţara noastră susţine extinderea şi diversificarea agendei relaţiei UE-Vietnam, respectiv UE-ASEAN, în vederea consolidării cooperării politice pe teme de interes global”, informează Administraţia Prezidenţială.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Focar de rujeolă, într-o comunitate de romi. 15 copii au ajuns la spital

Un focar de rujeolă a fost descoperit de autorităţile sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud într-o comunitate de romi din oraşul Năsăud, după ce seara trecută...
00:01:20

Zelenski promite victoria la doi ani după invazia rusă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat națiunii, sâmbătă (24 februarie), de la aerodromul Hostomel, unul din locurile care au asistat la începutul invaziei pe...

Rusia – Ucraina, ziua 709: Interdicție pentru ucraineni de a se apropia de granițele cu România și Republica Moldova

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă