14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleMinistrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă consideră că este necesară realizarea unor investiții semnificative în infrastructura hotelieră pentru a atrage acest segment de turism.

Afirmațiile lui Radu Oprea au venit în cadrul unei conferințe de presă susținute la finalul vizitei sale în Qatar, parte a delegației guvernamentale conduse de premierul Marcel Ciolacu. În contextul întrebării referitoare la posibile colaborări sau memorandumuri de înțelegere în domeniul turismului între România și Qatar, ministrul a evidențiat importanța dezvoltării unei infrastructuri hoteliere de înaltă calitate pentru a susține creșterea acestui sector.

“Există potenţial foarte mare pe zona de turism. Dacă ne referim la turiştii români care vizitează Doha şi Qatar, veţi constata că am depăşit perioada pandemiei, astăzi sunt în jur de 7.400 pe primul semestru, au fost 12.000 anul trecut, în perioada pandemiei erau peste 16.000, deci din această perspectivă este o dinamică. Pentru că am intrat în Schengen-ul aerian şi naval sunt convins că va creşte numărul de turişti qatarezi în România, pentru a creşte acest turism avem nevoie de investiţii, de hoteluri cu un anumit standard, 7 stele, un standard foarte ridicat, aşa cum sunt obişnuiţi cei din zona Golfului să găsească”, a spus Oprea, potrivit Agerpres.

“Avem un termen de o lună ferm pe care premierul l-a impus astăzi pentru comisia mixtă care trebuie să vină cu lista de proiecte. Domeniul este foarte variat. În discuţiile pe care le-am avut cu Asociaţia oamenilor de afaceri am plecat de la turism, la marile proiecte în toate domeniile de activitate unde sunt şi ceilalţi colegi, până la industrie, inclusiv industria farmaceutică. Sunt interese de a dezvolta astfel de colaborări în toate aceste domenii de activitate. Reprezentanţii industriei manufacturiere produc în Qatar, vor să exporte în România, i-am invitat să şi investească în România. Vom organiza această comisie mixtă foarte repede. Dorim să avem şi un forum economic cu posiblitatea ca reprezentanţii mediului de afaceri din România să fie împreună cu reprezentanţii mediului de afaceri din Qatar şi cred că este cea mai bună şi cea mai rapidă formulă, astfel încât să identificăm oportunităţi, de la investiţii în turism până la investiţii în industria farmaceutică, trecând prin toate domeniile de activitate la care vă puteţi gândi”, a conchis Radu Oprea.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă