16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăMinistrul Cercetării anunță că activitatea la Poșta Română se reia de miercuri

Ministrul Cercetării anunță că activitatea la Poșta Română se reia de miercuri

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan, a anunțat că, în urma negocierilor, s-a ajuns la o formă finală a contractului colectiv de muncă la Poșta Română și că activitatea va fi reluată de miercuri, potrivit spotmedia.ro.

„După zeci de ore de negocieri s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicatul reprezentantiv și Compania Națională Poșta Română, un contract colectiv de muncă ce trebuia să fie semnat acum 114 zile”, a spus marți seara Bogdan Gruia-Ivan.

Advertisement
Potrivit acestuia, contractul prevede creșteri salariale în două tranșe pentru angajați.

„Am stabilit clar care sunt drepturile nediscrimatorii ale fiecărui angajat al CN Poșta Română, iar mai mult s-a stabilit în comun acord o creștere salarială care se apropie oarecum de ceea ce a solicitat sindicatul, într-o medie cuprinsă între 350 și 370 de lei net, în două tranșe”, a adăugat ministrul.

Angajați al Poștei Române, aflați în grevă generală, trimit mii de scrisori către Ciolacu și Ciucă: Suntem săracii României. Vă pasă?

Conform acestuia, contractul colectiv de muncă va fi înregistrat miercuri la ITM, moment în care conflictul se consideră închis „și se va relua activitatea la Poșta Română”.

„În calitatea de reprezentant al acționarului majoritar, în speță Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării am un interes foarte clar și specific ca cei 21.500 de angajați ai Poștei Române să șite că au predictibilitate atunci când vorbim despre salariile lor, iar în același timp oamenii de acasă, pensionarii, persoanele care așteaptă diverse prestații, să aibă garanția că o să le primească la timp”, a mai spus ministrul.

Angajații Poștei au intrat luni în grevă generală, iar aceasta a continuat și marţi, la nivel naţional.

Grevă la Poșta Română. Conducerea companiei promite că pensiile vor fi plătite la timp

Conducerea Companiei Naționale Poșta Română promite că pensiile vor fi plătite la timp în luna aprilie, în ciuda faptului că Sindicatul Lucrătorilor Poştali a anunțat intrarea în grevă.

Sindicatul susține că greva generală în Poșta Română a început la data de 1 aprilie 2024, ora 0.

“Compania Națională Poșta Română va asigura întocmai distribuirea trimiterilor si drepturilor sociale pentru toti clienții. Asigurăm toți clienții, partenerii și instituțiile bancare de stabilitatea și funcționalitatea serviciilor derulate de Compania Națională Poșta Română, precum și de soliditatea politicilor de management aflate în curs. Precizăm, de asemenea, că escaladarea conflictului de muncă este una artificială, iar Poșta Română a luat toate măsurile pentru depășirea acestuia!”, anunța conducerea companiei Poșta Română în seara de 31 martie 2024.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Răsturnare de situație în opțiunile pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan a ajuns primul în intențiile de vot, înaintea lui Piedone

Nicușor Dan a ajuns primul în intențiile de vot pentru funcția de primar general al Capitalei iar principalul său contracandidat, Cristian Popescu Piedone, a...

Când se dau pensiile de Paște

Întrucât bugetarii beneficiază de minivacanță între 1 și 7 Mai, distribuirea pensiilor va fi ajustată pentru a asigura că acestea ajung la beneficiari la...
Ultima oră
Pe aceeași temă