4.4 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMinistrul Braverman vizitează un centru pentru migranți din Rwanda

Ministrul Braverman vizitează un centru pentru migranți din Rwanda

Ministrul britanic de interne Suella Braverman a sosit în Rwanda sâmbătă (18 martie) pentru a discuta despre un acord în baza căruia Marea Britanie va reloca migranții care sosesc fără permisiune și a vizitat facilitățile menite să îi găzduiască.

Planul a fost îngreunat de provocări legale și controverse.

Braverman a pozat și cu absolvenții unei noi academii de formare în construcții, care oferă un curs de pregătire de înaltă calitate și oportunități de angajare, potrivit Reuters.

Programul, care este finanțat de guvernul din Rwanda, va fi disponibil pentru migranții trimiși în țară din Marea Britanie.

Complexul de locuințe vizitat de ea va oferi cazare atât migranților, cât și ruandezilor.

Marea Britanie a fost de acord să trimită anul trecut zeci de mii de migranți la mai mult de 4.000 de mile (6.400 km) în Rwanda, ca parte a unui acord de 120 de milioane de lire sterline (146 de milioane de dolari), deși niciun zbor nu a decolat, deoarece oponenții contestă politica în instanțe.

Protestatarii din Marea Britanie cer oprirea unui zbor de deportare către Ruanda

Protestatarii pentru apărarea drepturilor omului din Marea Britanie cer oprirea unui zbor de deportare a unor migranți către Ruanda.

Un tribunal din Londra a început luni (13 iunie) să audieze prima dintre cele două contestații legale de ultim moment pentru a bloca politica guvernului britanic de a deporta solicitanții de azil în Ruanda, înainte de primul zbor de expulzare programat să plece marți (14 iunie).

Protestatarii din fața Curților Regale de Justiție au scandat „refugiații au dreptul, aici să rămână, aici să lupte” și au ținut pancarte pe care scria „expulzările sunt o încălcare a drepturilor omului”.

Marea Britanie vrea să facă prima deportare către Ruanda, în urma unui acord ce permite să trimită solicitanți de azil acolo
Marea Britanie a ajuns la un acord cu Ruanda pentru a trimite niște solicitanți de azil acolo în schimbul unei plăți inițiale de 120 de milioane de lire sterline (148 de milioane de dolari) și unei plăți suplimentare bazate pe numărul de persoane deportate, potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...
Ultima oră
Pe aceeași temă