12.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăMinistrul Agriculturii vorbește despre o menținere a prețurilor la alimentele de bază

Ministrul Agriculturii vorbește despre o menținere a prețurilor la alimentele de bază

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că îşi doreşte menţinerea unor preţuri pentru alimentele de bază „la acelaşi nivel” din prezent. El de părere că plafonarea adaosurilor la unele alimente considerate „de bază” să fie menţinută.

„Vom crea un mecanism pentru a stabiliza toate preţurile din România, vorbim la produsele agro-alimentare. Şi doi: vreau, în continuare, ca aceste alimente de bază, cele 14 care sunt în momentul de faţă şi sunt consumate de 50% din populaţia României, să rămână la acelaşi nivel”, a afirmat duminică seară, la Digi 24, ministrul Agriculturii.

Florin Barbu explică faptul că îşi doreşte crearea unui mecanism, împreună cu retailerii şi cu Ministerul Economiei, „pentru toate produsele agro-alimentare”, în aşa fel încât preţurile să nu crească pentru aceste produse.

În ceea ce priveşte plafonarea, ministrul adaugă: „cred că ar trebui continuat cu această măsură, pentru că este importantă pentru românii cu venituri mici şi medii”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Când se dau pensiile de Paște

Întrucât bugetarii beneficiază de minivacanță între 1 și 7 Mai, distribuirea pensiilor va fi ajustată pentru a asigura că acestea ajung la beneficiari la...

Florinel Coman, după derby-ul cu Rapid: „Ar trebui să ne intereseze doar diferenţa față de locul doi. Vom sărbători la Sfântu Gheorghe”

La finalul derby-ului cu Rapid, încheiat la egalitate, scor 2-2, Florinel Coman a declarat că este mai puţin important că FCSB nu a reuşit...

Nicolae Stanciu, gol și pasă de gol în derby-ul românilor din Arabia Saudită

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a fost esenţial pentru formaţia Damac FC, în meciul câştigat cu scorul de 2-1 în...
Ultima oră
Pe aceeași temă