7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăPoliticăMiniștrii cabinetului Ciolacu au depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis

Miniștrii cabinetului Ciolacu au depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis

Miniștrii Guvernului Marcel Ciolacu au depus jurământul, la Palatul Cotroceni, în faţa președintelui Klaus Iohannis.

Șeful statului a lăudat Guvernul Nicolae Ciucă, afirmând că dacă ar fi să îl descrie în câteva cuvinte, ele ar putea să fie: seriozitate, stabilitate, efieciență și eficacitate.

„ Cu siguranță subiectul cel mai discutat din ultimele săptămâni a fost rotația guvernului. Iată că în timp record, fără sincope, cu rezultate foarte bune, procedura s-a încheiat. Nu e puțin lucru și e prima dată în România când se întâmplă o astfel de mișcare. E important pentru politica românească, pentru România și români. Pentru că acest fel de a face politică arată stabilitate, seriozitate și că politicienii sunt deciși să își ia mandatele foarte în serios.

S-a încheiat prima parte guvernamentală sub conducerea premierului Nicolae Ciucă. Dacă ar fi să descriu fostul guvern în câteva cuvinte, ele ar putea să fie: seriozitate, stabilitate, securitate efieciență și eficacitate. Se poate adăuga că România a avut o creștere economică, populația a fost ferită de efectele crizei energetice, populația a fost ferită de efectele inflației”, a spus Iohannis, potrivit spotmedia.ro.

Miniștrii noului guvern Ciolacu au depus jurământul în fața președintelui Iohannis, primind laude chiar de la șeful statului

Președintele l-a lăudat și pe Marcel Ciolacu, afirmând că a fost parte din echipa lui Ciucă.

”Domnule Ciolacu, ați fost parte a acestei echipe. Ați fost parte în echipă. Sunt încredințat că în această nouă postură veți continua munca începută de coaliție acum un an și jumătate. Sunt multe probleme de rezolvat”, a precizat șeful statului.

La final, Iohannis le-a cerut premierului și miniștrilor să nu uite pentru ce au jurat.

Şeful statului a semnat anterior decretul pentru numirea guvernului condus de către prim-ministrul Marcel Ciolacu. De asemenea, şeful statului a semnat decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a Luminiţei Odobescu, care va avea portofoliul MAE.

Ceremonia de la Cotroceni a avut loc după ce guvernul PSD-PNL a primit votul de învestitură în Parlament. 290 parlamentari au votat pentru și 95 au votat împotrivă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...
Ultima oră
Pe aceeași temă