Ministerul Sănătății, împreună cu Universităţile de Medicină şi Farmacie, mobilizează profesioniştii din domeniu care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate de cutremurele din Turcia.
„Ministerul Sănătăţii, împreună cu Universităţile de Medicină şi Farmacie, mobilizează profesioniştii din sănătate care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate. Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii. Sunt pregătite medicamente şi materiale sanitare care pot fi puse la dispoziţia autorităţilor turce”, informează un comunicat de presă, transmite agerpres.ro.
Ministerul Sănătății aduce voluntari pentru a ajuta în zonele afectate de cutremurul din Turcia în urma legăturii cu ambasadorul acestei țări la București
Potrivit comunicatului, imediat după producerea cutremurului care a afectat grav comunităţile din Turcia şi din nordul Siriei, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a luat legătura cu ambasadorul Republicii Turcia în România, Ozgur K. Altan, pentru a-şi exprima solidaritatea şi pentru a oferi un sprijin imediat.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii este în legătură cu ambasada României la Ankara pentru eventualele solicitări şi pentru asigurarea evaluării medicale şi a consilierii psihologice pentru studenţii români care sunt repatriaţi din regiunea afectată.
Mai multe informaţii despre înscrierea medicilor şi asistenţilor medicali ca voluntari şi despre locaţiile pentru donarea de sânge destinat victimelor cutremurului se găsesc la www.ms.ro.
Bilanțul cutremurului din Turcia: 2316 morți și 13293 răniți
S-a dat publicității bilanțul recent al cutremurului din Turcia și sunt 2316 morți și 13293 de răniți.
Cutremurele violente care au zguduit luni sudul şi sud-estul Turciei au provocat 2316 morţi şi 13293 răniţi, potrivit datelor publicate luni seara, la ora locală 23:30 (20:30 GMT) de Afad, organismul public de gestionare a dezastrelor din Turcia, informează AFP, potrivit agerpres.ro.
Numărul total al morţilor din Turcia şi Siria a ajuns astfel la 3613, după cele mai puternice cutremure care au lovit regiunea în aproape un secol.
Filmări dramatice arată cutremurul din Turcia în direct la televizor
O transmisie de televiziune în direct a surprins momentul, cu filmări dramatice, în care două replici consecutive de la cutremurul puternic au lovit Malatya, Turcia luni (6 februarie), potrivit Reuters.
Reporterul de la Ahaber/Anews, Yuksel Akalan, relata despre cutremur când unda de șoc a lovit, acoperind oamenii și strada în praf. Reporterul a ajutat la evacuarea zonei și a asistat o tânără.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!