Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării organizează un concurs internațional pentru postul de director general la Agenția Spațială Română.
„Prin Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării organizăm concurs internațional pentru poziția de director general la Agentia Spatiala Romana (ROSA). Transparent, profesionist și pe bune. E timpul unui capitol nou la ROSA. Vă rog să dați de veste tuturor celor care pot duce Agenția la nivelul următor”, a anunțat ministrul Sebastian Burduja într-un mesaj postat pe Linkedin.
Anunțul privind organizarea concursului este deja postat pe site-ul Ministerului Cercetării. Una dintre condițiile impuse candidaților este să aibă „cetăţenia română sau cetăţenia unui alt stat membru al Uniunii Europene, a unui stat parte la Acordul privind Spaţiul Economic European (SEE) sau cetăţenia Confederaţiei Elveţiene”. Indiferent de această cetățenie, candidaților li se cere să aibă domiciliul în România.
Candidaților li se cere să cunoască limba română, „scris şi vorbit”, precum și două limbi de circulație internațională. Alături de alte acte solicitate la concurs, aceștia trebuie să depună și o ofertă managerială.
Din punct de vedere profesional, candidații trebuie să dețină titlul de cercetător științific sau să aibă un doctorat în științe inginerești sau matematică.
Candidatul care câștigă concursul va trebui să prezinte și un certificat ORNISS.
Agenția Spațială Română îl are ca președinte de onoare pe Dumitru Prunariu
Cosmonautul Dumitru Dorin Prunariu este președinte de onoare al Agenției. Până în anul 2022, funcția de președinte – director executiv a deținut-o fizicianul Marius Ioan Piso. Mandatul acestuia a încetat în octombrie 2022.
Până la desemnarea unui nou director general, atribuțiile acestuia sunt asigurate de cercetătorul Flaviu Răducanu. „Domnul Răducanu a condus echipa care a dezvoltat sistemul de avionică pentru MIG 21 Lancer și pentru elicopterul Puma SOCAT și are o experiență amplă în proiecte de dezvoltare și cercetare de sisteme informatice și de securitate, business development, precum și în industria aerospațială din Europa și Statele Unite”, a precizat Ministerul Cercetării.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!