2.8 C
București
miercuri, 18 decembrie 2024
AcasăȘtiințăMinisterul Cercetării organizează concurs internațional pentru postul de director la Agenția Spațială...

Ministerul Cercetării organizează concurs internațional pentru postul de director la Agenția Spațială Română

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării organizează un concurs internațional pentru postul de director general la Agenția Spațială Română.

„Prin Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării organizăm concurs internațional pentru poziția de director general la Agentia Spatiala Romana (ROSA). Transparent, profesionist și pe bune. E timpul unui capitol nou la ROSA. Vă rog să dați de veste tuturor celor care pot duce Agenția la nivelul următor”, a anunțat ministrul Sebastian Burduja într-un mesaj postat pe Linkedin.

Anunțul privind organizarea concursului este deja postat pe site-ul Ministerului Cercetării. Una dintre condițiile impuse candidaților este să aibă „cetăţenia română sau cetăţenia unui alt stat membru al Uniunii Europene, a unui stat parte la Acordul privind Spaţiul Economic European (SEE) sau cetăţenia Confederaţiei Elveţiene”. Indiferent de această cetățenie, candidaților li se cere să aibă domiciliul în România.

Candidaților li se cere să cunoască limba română, „scris şi vorbit”, precum și două limbi de circulație internațională. Alături de alte acte solicitate la concurs, aceștia trebuie să depună și o ofertă managerială.

Din punct de vedere profesional, candidații trebuie să dețină titlul de cercetător științific sau să aibă un doctorat în științe inginerești sau matematică.

Candidatul care câștigă concursul va trebui să prezinte și un certificat ORNISS.

Agenția Spațială Română îl are ca președinte de onoare pe Dumitru Prunariu

Cosmonautul Dumitru Dorin Prunariu este președinte de onoare al Agenției. Până în anul 2022, funcția de președinte – director executiv a deținut-o fizicianul Marius Ioan Piso. Mandatul acestuia a încetat în octombrie 2022.

Până la desemnarea unui nou director general, atribuțiile acestuia sunt asigurate de cercetătorul Flaviu Răducanu. „Domnul Răducanu a condus echipa care a dezvoltat sistemul de avionică pentru MIG 21 Lancer și pentru elicopterul Puma SOCAT și are o experiență amplă în proiecte de dezvoltare și cercetare de sisteme informatice și de securitate, business development, precum și în industria aerospațială din Europa și Statele Unite”, a precizat Ministerul Cercetării.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să investești în ochelari de vedere de calitate: 4 avantaje care te vor convinge

Momentul în care te decizi că ai nevoie de o nouă pereche de ochelari de vedere este un pas important pentru sănătatea ta oculară....

Georgia: Mii de manifestanți pro-UE au ieșit din nou în stradă

Mii de manifestanţi pro-UE s-au adunat din nou marţi seara în Georgia, în speranţa de a câştiga "războiul nervilor" cu guvernul, acuzat că a...

Guvernul prelungește plafonarea prețurilor RCA: o soluție temporară, pentru o piață dezechilibrată

În primele nouă luni din 2024, valoarea primelor RCA a atins 6,8 miliarde de lei, cu o creștere de 8,2%, față de anul precedent Guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă