6.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMii de persoane au fost evacuate în timp ce un ciclon se...

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce un ciclon se apropie de sudul Indiei

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce un ciclon sever se apropie de sudul Indiei, iar mai multe măsuri pentru a limita proporțiile dezastrului au fost luate, potrivit Reuters.

Ploile torenţiale au inundat străzile din Chennai, în sudul Indiei, luni (4 decembrie), în timp ce autorităţile au închis şcoli şi birouri, au oprit zborurile şi au evacuat zonele de coastă înainte de o furtună ciclonică severă care se preconizează că va lovi pământul în următoarele 24 de ore.

Autoritățile din Tamil Nadu și din vecinătatea Andhra Pradesh erau în alertă maximă pentru pagube, au declarat oficialii din ambele state, cu avertismente emise pentru ca pescarii să nu se aventureze în mare.

Aeroportul din Chennai și-a oprit operațiunile timp de două ore, luni dimineață, după ploile abundente în oraș, au spus rapoartele presei, iar mai multe zboruri au fost anulate sau deviate către alte orașe.

Ciclonul Michaung este de așteptat să aterizeze pe coasta Andhra Pradesh marți (5 decembrie) dimineață, a declarat biroul meteorologic al țării, cu vânturi susținute de 90-100 km/h și rafale și mai puternice.

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce Bangladeshul se pregătește pentru un nou ciclon

Mii de persoane au fost evacuate, în timp ce Bangladeshul se pregătește pentru a fi lovit de un nou ciclon.

Autoritățile din Bangladesh organizau recent evacuări în masă a zeci de mii de oameni luni (24 octombrie) înainte ca ciclonul Sitrang să ajungă la uscat, pe fondul temerilor de avariere a caselor și a culturilor și de întrerupere a drumurilor și a rețelelor de energie electrică.

Biroul meteo a prognozat valuri de furtună de până la trei metri (10 picioare) care ar putea inunda locuințele de noroi de-a lungul coastei, ar putea smulge turnurile de comunicații și inunda drumurile, potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Gheboasă, audiat la DIICOT Dâmbovița într-un dosar de droguri

Gheboasă, în acte Gabriel Gavriș, prins cu droguri, a fost adus la audieri, vineri seara, la DIICOT Dâmbovița. Surse judiciare au precizat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă