28.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiMii de muncitori aflați în grevă mărșăluiesc prin Londra

Mii de muncitori aflați în grevă mărșăluiesc prin Londra

Mii de muncitori aflați în grevă mărșăluiesc prin Londra, într-o zi de miercuri ce a cuprins prin proteste Marea Britanie.

Imaginile martorilor oculari arată profesori, funcționari publici și lucrători feroviari în grevă, miercuri (1 februarie), în timp ce Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare zi de acțiune industrială din ultimele decenii, potrivit Reuters.


Se crede că până la o jumătate de milion de muncitori au plecat din Anglia și Țara Galilor din cauza salariului, sindicatele amenințănd cu mai multe acțiuni de protest, pe măsură ce guvernul se distanțează de cererile de salariu.

Mii de muncitori sunt în grevă prin Londra la o acțiune mai amplă la care au luat parte peste 500000 de persoane, cel mai mare număr din 2011 încoace


Trecerile în masă din toată țara au închis școlile, au oprit majoritatea serviciilor feroviare și au forțat armata să fie pusă în așteptare pentru a ajuta la controalele la frontieră într-o zi numită „Walkout Wednesday”.


Potrivit sindicatelor, au participat până la 300.000 de profesori, cel mai mare grup implicat, în cadrul unei acțiuni mai ample a 500.000 de persoane, cel mai mare număr din 2011, când funcționarii publici și-au părăsit posturile în masă.


Prim-ministrul Rishi Sunak a condamnat grevele care au forțat milioane de copii să lipsească de la școală.

Asistentele din Marea Britanie protestează și fac grevă din nou pe măsură ce disputa salarială continuă

Asistentele din Marea Britanie au intrat în grevă pentru a doua oară în această lună, marți (20 decembrie), iar sindicatul lor a amenințat că va escalada disputa privind salariile prin stabilirea unor zile de grevă dacă guvernul nu răspunde cererilor sale în 48 de ore.

Guvernul a oferit asistentelor medicale aproximativ 4% și a refuzat să discute mai multe despre salariu, prim-ministrul Rishi Sunak afirmând că cererea asistentelor pentru o creștere a salariului de 5% plus inflația ar echivala cu o creștere de 19% și este inaccesibilă.

Asistentele din Marea Britanie sunt în grevă într-o manifestare fără precedent ce a strâns peste 100000 de asistenți medicali


Acțiunea grevistă a strâns până la 100.000 de asistenți medicali și este fără precedent în istoria de 106 ani a sindicatului britanic pentru asistență medicală, dar se spune că nu a avut de ales, deoarece lucrătorii se luptă să scape de o inflație nu cu mult peste 10%, potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Zone din 5 sectoare ale Capitalei, fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în zone...

Creșterea Datoriei Guvernamentale în Martie 2024: 845,098 Miliarde de Lei

București, 25 iunie 2024 – Datoria guvernamentală a României a atins valoarea de 845,098 miliarde de lei în luna martie 2024, conform datelor publicate...
Ultima oră
Pe aceeași temă