28 C
București
marți, 11 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiMii de brazilieni s-au alăturat procesiunii stradale pentru Pele

Mii de brazilieni s-au alăturat procesiunii stradale pentru Pele

Mii de brazilieni s-au alăturat procesiunii stradale pentru a-și lua rămas bun de la legenda fotbalului Pele, marți (3 ianuarie), în timp ce cortegiul purtând sicriul său a trecut pe străzile din Santos, către cimitirul Necropolei Memoriale Ecumenice, unde va fi înmormântat într-o ceremonie privată.


Sicriul a călătorit deasupra unui camion alb de pompieri și a fost acoperit cu steagul Braziliei. Mai mulți polițiști cu motociclete au fost văzuți escortând cortegiul, potrivit Reuters.


Edson Arantes do Nascimento – numele lui Pele – s-a născut în 1940 în micul oraș de țară Tres Coracoes, dar s-a mutat la Santos în 1956 și a trăit acolo cea mai mare parte a vieții sale.


Pele, un marcator prolific, care a câștigat Cupa Mondială de trei ori, fapt fără precedent, ca jucător în 1958, 1962 și 1970, a murit la vârsta de 82 de ani, după o lungă luptă cu cancerul.

Pele a murit la 82 de ani: Lionel Messi, Sir Bobby Charlton și Joe Biden conduc omagiile aduse fotbalistului brazilian, scrie The Telegraph

Președinții, celebritățile și legendele fotbalului din trecut și din prezent i-au adus un omagiu sincer lui Pelé, care a fost descris de Confederația braziliană de fotbal drept „cel mai mare sportiv al tuturor timpurilor”.

Lionel Messi, cel mai bun jucător al generației moderne și noul căpitan al Argentinei, câștigător la Cupa Mondială, a postat fotografii pe Instagram cu el și cu simbolul brazilian.

„Odihnește-te în pace, Pelé”, a scris Messi.

Sir Bobby Charlton, cel mai mare jucător al Angliei vreodată, a spus că Pelé „a fost un fotbalist cu adevărat magic și o ființă umană minunată” cu care a fost „o onoare să fi împărțit un teren”.

Pe lângă faptul că a fost singurul jucător din istoria fotbalului care a câștigat Cupa Mondială de trei ori, influența lui Pelé ca cea mai recunoscută și celebra personalitate din istoria Braziliei a fost salutată după moartea sa la vârsta de 82 de ani.

„Pentru un sport care reunește lumea ca nimeni altul, ascensiunea lui Pelé de la începuturi umile la legendă a fotbalului este o poveste a ceea ce este posibil. Astăzi, gândurile lui Jill și ale mele sunt alături de familia lui și de toți cei care l-au iubit”, a spus președintele Statelor Unite, Joe Biden.

„Pelé a fost unul dintre cei mai mari care au jucat vreodată acest frumos joc și, ca unul dintre cei mai recunoscuți sportivi din lume, a înțeles puterea sportului de a aduce oamenii împreună”, a spus fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Moneda euro s-a depreciat ca efect al rezultatelor la europarlamentare

Moneda euro s-a depreciat față de dolarul SUA în urma anunţării rezultatelor alegerilor pentru viitorul Parlament European, care s-au desfășurat în ziua de 9...

Candidatul PNL la Primăria Slatina, Mario De Mezzo, a câştigat funcţia de primar al municipiului 

Mario De Mezzo, candidatul Partidului Național Liberal la Primăria Slatina, a câștigat funcția de primar al municipiului cu 48,98% din voturi, conform rezultatelor parțiale...

Viitoarea componență a Parlamentului European, după alegerile din 9 iunie

Parlamentul European a realizat și a difuzat o "proiecție a locurilor" în viitoarea sa componență, cea care se va forma conform rezultatelor votului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă