16.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMihăilă: Coaliția a discutat despre bonusuri și restricții pentru încurajarea vaccinării

Mihăilă: Coaliția a discutat despre bonusuri și restricții pentru încurajarea vaccinării

Ea a mai spus că după ce va fi obţinut acordul premierului Florin Cîţu, va fi stabilită de către Guvern partea tehnică. Există o propunere legislativă pentru personalul medico-sanitar, şi anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat, iar costul testării să fie suportat de către cadrele medicale.

„Am participat la şedinţa coaliţiei cu scopul de a propune partenerilor de coaliţie o serie de măsuri legate de accelerarea campaniei de vaccinare. Este vorba atât de măsuri de recompensă pentru cei care s-au vaccinat sau se vor vaccina de acum înainte, precum şi de măsuri restrictive pentru persoanele vaccinate. Trebuie să menţionez că a fost o discuţie de principiu, urmând ca, ulterior, pentru aplicabilitatea acestor măsuri să cerem acordul partenerilor din Guvern, al premierului şi al membrilor Comitetului Naţional pentru Coordonarea activităţilor de vaccinare. Este vorba de anumite măsuri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte, de tipul bonurilor valorice, rămâne să vedem cum le operaţionalizăm, dar şi anumite loterii, cu premii pentru toţi cei care s-au vaccinat de la începutul campaniei şi până acum”, a declarat Ioana Mihăilă, la finalul şedinţei de marţi a coaliţiei.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că există un proiect de lege în sensul obligativităţii testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat şi au fost discuţii şi despre măsura interzicerii persoanelor nevaccinate, în week-end în spaţiile publice neesenţiale.

În ceea ce privește restricții, sunt două ipoteze: pe de o parte – o propunere legislativă prin care personalul medico-sanitar nevaccinat să fie obligat să se testeze, iar pe de altă parte, o a doua măsură restrictivă este legată de accesul persoanelor nevaccinate în week-end în spaţiile publice neesenţiale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. Ioana Mihăilă: Măștile textile nu vor mai fi permise în școli - newsromania.info

    […] „Deci nu se mai permite utilizarea măştilor textile. Avem în vedere această modificare şi aceste menţineri a mijloacelor de protecţie, deoarece cifrele privind incidenţa infecţiei şi severitatea infecţiei cu COVID 19 la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internaţional, cât şi la nivel naţional. Ce vedem acum, în zilele acestea sunt rate destul de crescute de spitalizare pentru copii infectaţi cu COVID”, a încheiat ministrul sănătăţii. […]