24.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentMetoda "loverboy" descoperită de DIICOT. Șapte suspecți anchetați pentru trafic de persoane...

Metoda “loverboy” descoperită de DIICOT. Șapte suspecți anchetați pentru trafic de persoane și proxenetism

La data de 12 decembrie 2023, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată – Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție din cadrul D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, au desfășurat un total de 9 percheziții domiciliare în municipiile București și Ploiești, precum și în județul Ilfov. Aceștia au pus în aplicare mandate de aducere pe numele a 7 suspecți, ancheta vizând infracțiuni precum proxenetism, trafic de persoane, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, în baza unui Ordin European de Anchetă transmis de către procurorii DIICOT – Structura Centrală, polițiștii spanioli din cadrul Grupului VII a Unității de Combatere a Rețelelor de Migrațiune Ilegală și Fals în Documente au  efectuat o percheziție domiciliară în Malaga.

“Din materialul probator administrat a rezultat  că începând cu anul 2016 și până în prezent, suspecții au recrutat din România, prin metoda ”loverboy” (promisiuni de căsătorie și întemeierea unor familii), 10 tinere și profitând de starea lor de vădită  vulnerabilitate (relații anterioare eșuate, mediu familial dezorganizat, lipsa educației etc.) le-au transportat, transferat și adăpostit în locații din România, de pe teritoriul altor state din Europa (Elveția, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Marea Britanie, Franța, Spania, Cehia), dar și din state arabe precum Bahrain și Emiratele Unite Arabe, determinându-le  sau obligându-le prin acte de constrângere să întrețină relații sexuale contra cost,  în beneficiul material al persoanelor care le exploatau.

Din cercetările efectuate a rezultat că suspecții obișnuiau să frecventeze diverse cluburi exclusiviste din București și Constanța, de unde racolau persoane cu posibilități financiare deosebite în vederea întreținerii de relații sexuale contra cost cu tinerele exploatate, în diverse locații închiriate în regim hotelier. Serviciile sexuale oferite erau promovate și pe site-urile de profil din România.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională au fost trimise în țară, prin intermediul unor sisteme financiare de transfer monetar sau aduse  de  membrii grupului infracțional personal ori prin interpuși, ulterior fiind  investite în achiziționarea de  imobile și autoturisme de lux pe care le-au înmatriculat pe numele unor persoane din mediul relațional în scopul disimulării provenienței ilicite a banilor și  eludării  taxelor legale aferente.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și indisponibilizate un autoturism de lux în valoare de aproximativ 100.000 euro, sumele de 18.590 lei și 7.700 Euro, 2 ceasuri de lux, evaluate la aproximativ 15.000 euro, 11 telefoane mobile, 1 tabletă,   carduri bancare, 3 pliculețe conținând substanțe susceptibile a fi droguri de mare risc și diverse înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Într-unul dintre imobilele percheziționate a fost identificată o femeie, cetățean etiopian, având expirat dreptul de ședere pe teritoriul României, care a fost preluată de reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări.

Audierile se vor desfășura la sediul D.I..I.C.O.T. – Structura Centrală”, se arată în comunicatul DIICOT.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Azilul capitalismului din Apulia

După ce marii lideri ai planetei democratice s-au întâlnit într-un cătun din Elveția - să dea o bifă imperativei chemări a eroului Zele-Vogue la...

După ce a rămas fără sprijin, Klaus Iohannis, așteptat să anunțe dacă iese oficial din cursa pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă