16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSocialEvenimentMesajul transmis de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române către Patriarhul Ierusalimului

Mesajul transmis de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române către Patriarhul Ierusalimului

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Preafericitul Daniel, a transmis duminică un mesaj de solidaritate și îngrijorare către Patriarhul Ierusalimului, în contextul escaladării conflictului militar dintre Iran și Israel. Atacul cu drone și rachete al Iranului asupra Israelului a generat o creștere a tensiunilor în regiune și a ridicat semne de întrebare cu privire la stabilitatea și pacea în Orientul Mijlociu.

“Am primit cu mare îngrijorare vestea escaladării conflictului militar din Ţara Sfântă în urma atacului masiv cu drone şi rachete al Iranului asupra Israelului, din noaptea de sâmbătă, 13 aprilie 2024. Prin urmare, în acest context marcat de violenţă şi tensiuni armate, ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască liderilor politici înţelepciunea făcătorilor de pace, pentru ca războiul din Ţara Sfântă să înceteze şi ca o pace dreaptă şi durabilă să fie restabilită. În mod deosebit, ne rugăm Domnului Iisus Hristos să fie cu Preafericirea Voastră şi cu Patriarhia Ierusalimului în aceste vremuri dificile de conflict militar în Ţara Sfântă”, a transmis PF Daniel.

Războiul proxy: din Orientul Mijlociu

Atacul cu drone și cu rachete al Iranului asupra Israelului, din dimineața de 14 aprilie 2024, a marcat punctul în care “războiul proxy” din Orientul Mijlociu, dus în ultimii ani prin intermediul unor grupări teroriste de tipul Hamas sau Hezbollah, se transformă într-un război oficial între statul Israel și unul dintre cele mai puternice state din lumea musulmană.

Cei mai importanți oficiali de la București, printre care președintele României, Klaus Iohannis, șeful Senatului, Nicolae Ciucă, și șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, au anunțat că România este de partea Israelului în conflictul său cu Iranul și au specificat că Israelul are dreptul “de a asigura securitatea cetățenilor săi”.

“România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escaladări regionale ulterioare”, a transmis președintele Iohannis într-un mesaj postat pe rețeaua X (Twitter).

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă