17 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăPoliticăMesajul ministrului Cătălin Predoiu, la începerea noului an școlar

Mesajul ministrului Cătălin Predoiu, la începerea noului an școlar

Ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj cu ocazia începerii noului an şcolar. Astfel, conform acestuia, va fi lansat un program amplu de măsuri pentru prevenirea traficului şi consumului de droguri în şcoli, precum şi pentru combaterea actelor de violenţă comise de unii elevi împotriva altor elevi sau a cadrelor didactice.

„Am instructat forţele noastre de aplicare a legii, poliţişti şi jandarmi, alte agenţii, cu sarcini precise şi extinse în ceea ce priveşte securitatea în şcoli şi în jurul lor. Suntem şi vom rămâne prezenţi atât pe străzi, cât şi în incinta şcolilor, pentru a proteja drepturile şi siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice, cu o intensitate crescută la orele de început şi de final ale cursurilor, garantând, astfel, că fiecare zi de şcoală începe şi se încheie într-un mediu sigur”, a spus Predoiu.

El a adăugat că ministerul a iniţiat programul pentru prevenirea consumului de droguri în şcoli, în colaborare cu mai multe ministere, deoarece succesul său depinde de acţiunea coordonată a mai multor instituţii, de la educaţie la sănătate, siguranţă publică şi protecţie socială.

„Înaintea începerii noului an şcolar, pompierii au inspectat amănunţit şcolile, pentru e semnala riscurile legate de incendii şi a proteja elevii şi profesorii şi din această perspectivă. Angajamentul nostru faţă de siguranţa voastră este serios, puternic şi va fi permanent. Suntem aici pentru a vă sprijini în fiecare zi de şcoală şi pentru a vă oferi un mediu adecvat în care să învăţaţi şi să vă dezvoltaţi în siguranţă”, a precizat ministrul de Interne.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă