26.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăPoliticăMesajul lui Nicolae Ciucă, de Ziua Femeii

Mesajul lui Nicolae Ciucă, de Ziua Femeii

De 8 martie, cu ocazia Zilei Femeii, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis că o societate civilizată şi care prosperă este aceea în care fiecare femeie are posibilitatea să îşi urmeze visurile şi obiectivele.

„Astăzi este despre doamnele şi domnişoarele din vieţile noastre, cele cărora le datorăm recunoştinţă şi respect. O societate civilizată şi care prosperă este aceea în care fiecare femeie are posibilitatea să îşi urmeze visurile şi obiectivele, într-un mediu echitabil, just şi incluziv. Iar datoria noastră este să le asigurăm acest mediu. Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de şanse, care combat discriminarea şi violenţa împotriva femeilor”, a scris liderul liberalilor pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Ciucă le mulţumeşte femeilor „pentru curajul, grija şi determinarea” cu care acestea îşi asumă rolurile din familie, de la locul de muncă şi din comunitate.

Ziua Internaţională a Femeii, marcată în fiecare an pe data de 8 martie, este sărbătorită în multe ţări din întreaga lume. Este o zi în care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor fără a ţine cont de deosebiri, fie că sunt naţionale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice.

În anul 2024, Ziua Internaţională a Femeii este celebrată sub genericul „Investeşte în femei: accelerează progresul”.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

George Simion, președintele AUR, l-a suspendat pe vicepreședintele Marius Lulea

Deputatul George Simion, președintele AUR, a anunțat că-l suspendă pe Marius Lulea din funcția de prim-vicepreședinte al partidului, pe motiv că Lulea ar fi...

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...

“Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc”, estimează Ludovic Orban

"Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc", estimează Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, referindu-se la candidatul PSD - PNL la funcția de primar general...
Ultima oră
Pe aceeași temă