18.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInternaționalMesajul de Crăciun al Regelui Charles reprezintă un omagiu Reginei Elisabeta a...

Mesajul de Crăciun al Regelui Charles reprezintă un omagiu Reginei Elisabeta a II-a

Regele Charles îi va aduce un omagiu mamei sale, Regina Elisabeta a II-ua, în primul său mesaj de Crăciun în calitate de monarh.

O imagine cu Charles ținând discursul său, care urmează să fie difuzat în ziua de Crăciun la ora 15:00 GMT, îl arată pe Rege în Capela Sfântul George, Windsor. În ultimul său mesaj de Crăciun, regretata Regină a vorbit despre „predarea ștafei” generației următoare, iar în primul mesaj de Crăciun, Charles îi va aduce un omagiu, scrie BBC.

Aceasta va fi prima emisiune regală anuală televizată de Ziua Regală de Crăciun care nu va fi prezentată de regretata Regină, care a apărut în primul mesaj televizat în 1957.

Fotografia Regelui îl arată pe acesta înregistrând mesajul din acest an în capela în care a avut loc slujba de înmormântare a Reginei.

Atât mama, cât și tatăl său, Prințul Philip, sunt înmormântați în capela memorială George al VI-lea din cadrul Capelei St. George.

Imaginea, publicată de Palatul Buckingham, îl arată pe regele Charles stând în fața unui pom de Crăciun cu decorațiuni reciclabile și aranjamente de ilfin și iederă în fundal.

În acest an, Regele și Camilla, Regina consort, revin la tradiția de a petrece Crăciunul în Sandringham, Norfolk, după ce anul trecut, din cauza îngrijorărilor legate de Covid și sănătatea Reginei Elisabeta, familia regală a rămas la Windsor.

Prințul și Prințesa de Wales se numără printre membrii familiei regale de rang înalt care se așteaptă să fie alături de Regele Charles de Crăciun.

În mesajul său de Crăciun din 2021, Regina a adus un omagiu extrem de personal “iubitului” prinț Philip, care a murit în luna aprilie a aceluiași an.

Emisiunea ei a fost cel mai urmărit program din ziua de Crăciun din 2021, cu aproape nouă milioane de telespectatori.

Emisiunea de Ziua Regelui de Crăciun continuă o tradiție care datează de 90 de ani.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Alertă cu bombă la bordul unui avion de pe Otopeni

O alertă cu bombă a fost raportată pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Otopeni, la bordul avionului Airbus 321 al companiei Fly One Armenia, care...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...

Tramvaiele opresc din nou în stația Eroii Revoluției. Zona a devenit cel mai nou și mai modern reper urban din Capitală

De la începutul acestei săptămâni, tramvaiele de pe liniile 1, 7, 10, 19 și 25 opresc în stația „Piața Eroii Revoluției”. În urma lucrărilor de modernizare...
Ultima oră
Pe aceeași temă