8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalMercenarii lui Ramzan Kadîrov sunt din nou pe front, în Ucraina, în...

Mercenarii lui Ramzan Kadîrov sunt din nou pe front, în Ucraina, în Donbas

Mercenarii lui Kadîrov s-au întors pe front, astfel că două batalioane cecene s-au alăturat trupelor ruse din Donbas. Liderul cecen a promis că va forma patru batalioane noi, pentru a ajuta armata rusă în Ucraina.

Două batalioane cecene, Zapad-Akhmat şi Vostok-Akhmat, s-au alăturat forţelor aliate din Donbas, a anunţat liderul cecen Ramzan Kadîrov, aliatul lui Putin, pe Telegram.

„Soldaţii batalioanelor Zapad-Akhmat şi Vostok-Akhmat, împreună cu comandanţii lor experimentaţi, s-au alăturat numărului imens de trupe aliate din Donbas. Au echipamente moderne şi arme avansate”, a scris Kadîrov, care a informat anterior că republica sa va forma patru batalioane noi, pentru a ajuta armata rusă în Ucraina.

Mercenarii lui Kadîrov au ajuns din nou pe front, în Donbas, el fiind cel care a lansat apelul pentru mobilizare generală

Kadîrov a făcut apel şi la mobilizare, vineri, invitând fiecare regiune rusă să furnizeze un batalion de „cel puţin 1.000 de voluntari” care să fie trimis în Ucraina.

Surse din ambele tabere confirmă că sâmbătă se dau lupte grele pe fronturile din estul și sud-estul Ucrainei, potrivit Sky News.

Un atac cu rachete rusești a provocat un incendiu în zona industrială din Harkov sâmbătă dimineața, a declarat guvernatorul regional ucrainean Oleh Syniehubov, potrivit cotidianul.ro.

Oficialul a mai spus că resturile metalice arată că au fost folosite rachete sol-aer S-300, concepute pentru a lovi rachete sau avioane în cer, nu ținte la sol. Analiștii spun că utilizarea de către Rusia a rachetelor pentru atacuri la sol sugerează că ar putea rămâne fără unele muniții de precizie pe măsură ce conflictul continuă.

De asemenea, forțele rusești au lansat atacuri în mai multe părți ale Ucrainei, potrivit rușilor. Ministerul Apărării din Rusia a spus că au fost atacate pozițiilor ucrainene în mai multe părți ale țării. Printre zonele vizate se numără regiunile Herson, Nikolaiev, Harkov și Donețk.

Între timp, rușii au anunțat că sâmbătă au fost înregistrate două bombardamente ucrainene în apropierea centralei nucleare din Zaporojia. Ministerul ucrainean de Externe a negat informația.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...

5 întrebări pe care să le adresezi medicului înainte de operația de augmentare mamară (mărire de sâni)

Augmentarea mamară este o procedură chirurgicală estetică care implică introducerea unui implant mamar la nivelul sânilor, pentru a mări sau a schimba forma acestora....

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
Ultima oră
Pe aceeași temă