14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăȘtirile zileiMcDonald's deschide prima locație complet automatizată, fără interacțiune umană. VIDEO

McDonald’s deschide prima locație complet automatizată, fără interacțiune umană. VIDEO

Majoritatea avem, probabil, câte o poveste legată de fast-food. Ba o greșeală făcută la comanda noastră, ba o interacțiune de nedorit cu un angajat, iar aceste lucruri nu induc o stare de bine mai ales înainte de masă.

Acum, poți uita de toate aceste lucruri, deoarece McDonald’s a deschis o locație complet automatizată.

Viitorul este acum

O locație McDonald’s din Fort Worth, Texas, încearcă ceva foarte nou atât pentru franciză, cât și pentru industria restaurantelor în general: o experiență de fast-food complet automatizată, notează higherpersective.

Acesta va fi primul McDonald’s unde se vor regăsi, în mare parte, roboți în loc de oameni. Fără casieri, fără bucătari, nici măcar fără alți clienți, deoarece ultima locație nu are niciun fel de locuri disponibile. Este făcut pentru cei care caută o experiență culinară rapidă și ușoară, punând într-adevăr accentul pe “fast” din cuvântul fast-food.

Cum funcționează?

Clienții comandă la casele de marcat digitale, asemănătoare cu chioșcurile mari cu ecran tactil care se găsesc deja în multe dintre locațiile McDonald’s. Apoi, în spatele scenei, o serie de brațe și benzi robotizate primesc comanda, pun toate elementele laolaltă, apoi o livrează la un ghișeu de tip grab-and-go (n.r. apucă și pleacă).

Un TikTok care prezintă locația a devenit viral la sfârșitul anului 2022, cu peste 1,3 milioane de vizualizări și conținând mii de comentarii în care oamenii și-au exprimat fie dezgustul, fie entuziasmul față de posibilul viitor al fast-food-ului.

Un purtător de cuvânt al McDonald’s a vorbit pentru The Guardian despre noua locație, precizând că “nu este complet automatizată”. Așa este, există încă angajați umani acolo, doar că sunt ascunși (și este mai puțin clar care sunt rolurile lor reale).

Purtătorul de cuvânt a spus că “tehnologia îmbunătățită” permite echipei, fie că este vorba de roboți sau de oameni, să “înceapă să pregătească comenzile clienților atunci când aceștia se află în apropierea restaurantului”.

O perspectivă incitantă

Mulți văd un viitor strălucit. William Melek, directorul RoboHub de la Universitatea Waterloo din Ontario, consideră că acest proiect este “unul dintre cele mai interesante noi domenii de aplicare a tehnologiei”.

De asemenea, el crede că roboții din industria alimentară au devenit suficient de buni în îndeplinirea sarcinilor repetitive pentru a începe să înlocuiască oamenii. El vede un viitor în care roboții vor suplini lipsa de lucrători în industrii precum cea a fast-food-ului, cauzată de lipsa forței de muncă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Indicele Dow Jones a depășit pragul de 40,000 de puncte pentru prima dată în istorie

Indicele Dow Jones Industrial Average al Bursei de la New York a depăşit joi, pentru prima dată, pragul de 40.000 de puncte, în condiţiile...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Alege covorașe profesionale și moderne dedicate spațiilor de business!

Primul contact cu clienții este important, poate fi pasul de creare a unor parteneriate de durată, așadar o impresie pozitivă nu face decât să...
Ultima oră
Pe aceeași temă