13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăCulturăMari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului, distins în 2023 cu premiul Nobel pentru literatură, a anunţat preşedintele FITS, actorul Constantin Chiriac, conform agerpres.ro.

Un număr de şapte personalităţi invitate la FITS în iunie, vor primi câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din centrul istoric al Sibiului.

“În cadrul evenimentului, Constantin Chiriac a anunţat şi cele şapte nume care vor fi distinse cu stele pe Aleea Celebrităţilor. Actori, regizori, coregrafi şi autori vor fi celebraţi la Sibiu şi vor rămâne în istoria Festivalului alături de celelalte 63 de nume care sunt deja pe Alee. Cele şapte personalităţi sunt: actorul american John Malkovich, regizoarea germană Susanne Kennedy, coregrafa belgiană Anne Teresa De Keersmaeker, regizorul de teatru de origine greacă şi preşedintele Comitetului Internaţional al Jocurilor Olimpice de Teatru Theodoros Terzopoulos, actriţa de film de renume mondial Isabelle Adjani, regizorul de origine română David Esrig şi Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului, distins în 2023 cu premiul Nobel pentru literatură”, se arată într-un comunicat de presă trimis AGERPRES.

Celebrul actor american John Malkovich va putea fi văzut în 26, 27 şi 28 iunie, pe scena Fabricii de Cultură, în spectacolul “În singurătatea câmpurilor de bumbac”, în regia lui Timofey Kulyabin.

Starul cinematografiei franceze Isabelle Adjani va apărea într-un rol de excepţie, în 26 iunie, în spectacolul “Freamătul sufletului”, care va avea loc la Filarmonica de Stat din Sibiu.

Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre vor avea cinci performance-uri video programate în fiecare zi, pe toată durata festivalului, în instalaţia video “Not once”.

Programul FITS a fost publicat joi pe site-ul oficial www.sibfest.ro. Vineri, începând cu ora 12:00, biletele se vor pune în vânzare online, pe site-ul www.sibfest.ro şi la Agenţia de bilete a TNRS, aflată pe strada Nicolae Bălcescu nr. 17, în Sibiu. FITS va avea loc în perioada 21-30 iunie.

Turcan, despre Festivalul Internațional de Teatru Sibiu

FITS este astăzi un reper pentru Sibiu şi pentru România graţie implicării neobosite a maestrului Constantin Chiriac, afirmă ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Seara trecută, ministrul Culturii i-a oferit maestrului Constantin Chiriac, în numele preşedintelui României, Klaus Iohannis, Ordinul Naţional “Pentru merit” în grad de Ofiţer.

Distincţia a fost conferită “în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru profesionalismul şi dăruirea puse în slujba artei şi a publicului, pentru contribuţia importantă adusă la afirmarea pe plan intern şi internaţional a valorilor teatrului românesc”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă