36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiMarcel Vela: „Proiectele pentru amenajarea hidrografică, neglijate ani de zile de PSD”

Marcel Vela: „Proiectele pentru amenajarea hidrografică, neglijate ani de zile de PSD”

Marcel Vela a inspectat zona Văii Jiului, serios afectată de cantitățile mari de apă căzute în ultimele zile ce au produs sute de inundații în gospodăriile populației dar au și distrus mai multe căi de acces în zona Lupeni.

„Am vrut ca oamenii să nu simtă că sunt singuri în această încercare. Este obligaţia noastră, dar mai ales este responsabilitatea noastră! Am constatat că proiectele cu finanţare europeană pentru amenajarea hidrografică a zonei au fost neglijate ani de zile de către guvernele PSD şi că acestea vor trebui demarate în cel mai scurt timp. Totodată, lucrările de reparaţii pe fonduri guvernamentale făcute în unele localităţi de pe cursul Jiului, în urma inundaţiilor din anii anteriori, nu au fost de cea mai bună calitate.”, a postat pe Facebook ministrul Vela, după ce a inspectat zona.

Ministrul Administrației și Internelor le-a promis sinistraților că vor primi ajutorul de care au nevoie urgentă în condițiile în care un prim bilanț indică în zona aflată la un moment dat sub cod roșu de inundații cel puțin 384 gospodării afectate de torenții și de viiturile produse în cursul zilei de vineri. Jiul de Vest s-a revărsat iar cele mai afectate au fost localitățile Lupeni, Uricani, Vulcan și Aninoasa. Orașul Lupeni a rămas izolat după ce șoseaua de legătură cu Petroșani s-a surpat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă