25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu, după întâlnirea cu Ulrik Knudsen: „Aderarea la OCDE este prioritatea...

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Ulrik Knudsen: „Aderarea la OCDE este prioritatea de prim rang a Guvernului”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că aderarea României la OCDE reprezintă o prioritate de prim rang a Guvernului.

Premierul l-a primit, joi, la Palatul Victoria, pe secretarul general adjunct al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Ulrik Knudsen.

Marcel Ciolacu a subliniat cu acest prilej că aderarea României la OCDE reprezintă o prioritate de prim rang a Guvernului, iar secretarul general adjunct al OCDE, Ulrik Knudsen, a transmis la rândul său un mesaj de susţinere pentru eforturile României de aderare la organizaţie.

Premierul a reconfirmat în cadrul discuţiei angajamentul ferm al autorităţilor române pentru finalizarea cu succes a procesului de aderare, respectiv pentru adoptarea instrumentelor juridice ale organizaţiei şi alinierea legislaţiei, politicilor şi practicilor naţionale la standardele OCDE, mai informează Executivul.

„Obţinerea statutului de membru al OCDE rămâne un obiectiv strategic, cel mai important după aderarea la NATO şi la UE, împărtăşit şi asumat de întreaga clasă politică, indiferent de schimbările de la conducerea Guvernului”, a declarat prim-ministrul.

Guvernul subliniază că procesul de aderare are atât o dimensiune internă, care implică reforme, modernizare şi dezvoltare, cât şi o dimensiune externă, axată pe cooperare cu organizaţia şi dialog cu statele membre.

„România este pe deplin angajată să progreseze pe ambele planuri, printr-un efort interinstituţional susţinut, similar celui realizat în perioada procesului de aderare la Uniunea Europeană”, a subliniat Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă