14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu, după întâlnirea cu Ulrik Knudsen: „Aderarea la OCDE este prioritatea...

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Ulrik Knudsen: „Aderarea la OCDE este prioritatea de prim rang a Guvernului”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că aderarea României la OCDE reprezintă o prioritate de prim rang a Guvernului.

Premierul l-a primit, joi, la Palatul Victoria, pe secretarul general adjunct al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Ulrik Knudsen.

Marcel Ciolacu a subliniat cu acest prilej că aderarea României la OCDE reprezintă o prioritate de prim rang a Guvernului, iar secretarul general adjunct al OCDE, Ulrik Knudsen, a transmis la rândul său un mesaj de susţinere pentru eforturile României de aderare la organizaţie.

Premierul a reconfirmat în cadrul discuţiei angajamentul ferm al autorităţilor române pentru finalizarea cu succes a procesului de aderare, respectiv pentru adoptarea instrumentelor juridice ale organizaţiei şi alinierea legislaţiei, politicilor şi practicilor naţionale la standardele OCDE, mai informează Executivul.

„Obţinerea statutului de membru al OCDE rămâne un obiectiv strategic, cel mai important după aderarea la NATO şi la UE, împărtăşit şi asumat de întreaga clasă politică, indiferent de schimbările de la conducerea Guvernului”, a declarat prim-ministrul.

Guvernul subliniază că procesul de aderare are atât o dimensiune internă, care implică reforme, modernizare şi dezvoltare, cât şi o dimensiune externă, axată pe cooperare cu organizaţia şi dialog cu statele membre.

„România este pe deplin angajată să progreseze pe ambele planuri, printr-un efort interinstituţional susţinut, similar celui realizat în perioada procesului de aderare la Uniunea Europeană”, a subliniat Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

Dacian Cioloș a declarat că nu are prea mari emoţii cu privire la viitoarea majoritate din Parlamentul European

Europarlamentarul Dacian Cioloș a declarat, luni, la Ploiești, că nu are "prea mari emoții" cu privire la viitoarea majoritate din Parlamentul European. El s-a...

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA, a decis Înalta Curte, potrivit BBC. Julian Assange a primit permisiunea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă