9.5 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu, după demisia premierului: „România are o democraţie consolidată după acest...

Marcel Ciolacu, după demisia premierului: „România are o democraţie consolidată după acest gest”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după depunerea de către liderul PNL, Nicolae Ciucă, a mandatului de prim-ministru, că România are o democraţie consolidată şi pentru prima dată liderii celor mai importante partide din România şi-au ţinut promisiunea.

„Îi mulţumesc domnului preşedinte al Partidului Naţional Liberal, domnul Nicolae Ciucă, până acum câteva ore prim-ministru al României. Din punctul meu de vedere, România are o democraţie consolidată după acest gest făcut de domnul Nicolae Ciucă astăzi. Este pentru prima oară când liderii celor mai importante partide politice din România şi-au ţinut o promisiune făcută şi nu putem decât să ne lăudăm cu acest lucru, indiferent cum am privi lucrurile sau dacă cineva consideră că nu a fost corect sau a fost corect”, a afirmat Ciolacu la Parlament.

Marcel Ciolacu a spus că se bucură că, în primul rând, prim-ministrul României şi el au reuşit, până la urmă, să găsească „soluţiile cele mai bune pentru a stopa greva din învăţământ, astfel încât copiii să poată susţine examenele conform programului cunoscut deja, fără mari modificări”.

„Am convenit deja cu domnul Nicolae Ciucă ca în cursul zilei de vineri să continuăm discuţiile cu liderii de sindicat şi cu ministrul Muncii pentru a respecta termenele promise până pe 15 iulie să finalizăm primele grile în învăţământ din noua lege a salarizării”, a adăugat Ciolacu.

Întrebat în legătură cu modificarea protocolului coaliţiei, el a spus: “Acordurile politice se fac pentru a crea o majoritate, majoritatea era deja făcută de către Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal şi am dorit în acel moment şi dorim în continuare să fie o coaliţie mai largă, atât cu minorităţile, cât şi cu UDMR”.

„Este normal, facem politică. În acest moment, avem şi anumite performanţe ale unor miniştri şi lucruri care au funcţionat foarte bine. Eu nu pot să fac abstracţie în ceea ce priveşte în continuare Ministerul Fondurilor şi Ministerul Transporturilor. Ştim cu toţii ce s-a găsit în acele două ministere înainte şi faptul că Sorin Grindeanu a reuşit o performanţă unică postdecembristă, sunt – mi se pare – peste 30 de miliarde contractări făcute pe această scurtă perioadă, în care până acum domnul ministru Sorin Grindeanu a fost la Transporturi. E normal ca să avem o abordare şi în ceea ce priveşte performanţa anumitor miniştri pe anumite funcţii. Asta înseamnă politică şi nu-mi cereţi… Eu îmi doresc ca Guvernul României să fie un guvern performant, cu miniştri în Guvernul României, indiferent de la ce partid politic, performanţi”, a mai spus Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cât de mult se poate apăra Europa fără ajutorul Americii?

Pentru ca Europa să umple golul lăsat de absența Americii ar fi necesar mult mai mult decât creșterea cheltuielilor pentru apărare. A doua...

Cât de mult se poate apăra Europa fără ajutorul Americii?

Pentru ca Europa să umple golul lăsat de absența Americii ar fi necesar mult mai mult decât creșterea cheltuielilor pentru apărare. A doua...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...
Ultima oră
Pe aceeași temă