5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu, despre comasarea alegerilor: Nu cred că România va sărăci dintr-un...

Marcel Ciolacu, despre comasarea alegerilor: Nu cred că România va sărăci dintr-un exercițiu democratic

Premierul Marcel Ciolacu nu exclude să existe posibilitatea comasării alegerilor, însă a precizat luni seara, într-un interviu pentru Antena 3, că este prematură discutarea unui astfel de scenariu, potrivit b1tv.ro.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a criticat argumentele liberalilor, potrivit cărora comasarea ar aduce economie la buget:
Premierul Marcel Ciolacu, despre comasarea alegerilor
„ Nu cred că România va sărăci dintr-un exercițiu democratic. Să nu devenim ridicoli. Cheltuim și câteodată a existat o risipă a banului public ,dar când e vorba de democrație devenim foarte cumpăniți. Nu vom păcăli românii. Cine încearcă să păcălească românii cu anumite comasări, vezi Doamne, că se fac economii, nu va ține nimic. Românul nu mai poate fi păcălit”.

Pe de altă parte, premierul a precizat că dacă se va ajunge la concluzia că este posibilă comasarea, nu exclude această posibilitate:

“În cazul în care se ajunge la această concluzie. În acest moment, legislația este foarte clară, avem alegeri europarlamentare între 6-9 iunie, noi le vom avea duminica pe 9 iunie. Avem alegeri locale ori pe 22, ori pe 29 septembrie, una dintre aceste date pentru că atunci expiră alegerile de patru ani ale primarilor. Pe urmă avem tutul unu, următoarea duminică, conform legii sunt alegerile generale și următoarea duminică turul doi al alegerilor prezidențiale. Așa este legea în acest moment. Dacă Parlamentul decide altceva și modifică legislația în alt sens se pot face și alte scenarii. Părerea mea e că e o discuție prematură. Cele mai importante alegeri sunt alegerile europarlamentare. Ele vor fi un barometru și vor arăta dacă această coaliție are un viitor și după anul 2024. Pe urmă ne putem așeza la masă și discuta toate lucrurile”.

Comasarea alegerilor, varianta aleasă de Coaliție. Ce costuri implică cele patru rânduri de alegeri

Coaliția a decis ca cele patru rânduri de alegeri de anul acesta să fie comasate. În această situație și cheltuielile s-ar reduce la jumătate conform calculelor făcute, iar votanții nu trebuie să mai umble de mai multe ori pe drumuri. Potrivit sumelor estimate de ministerul Finanțelor ar fi vorba despre un total de 3,8 miliarde de lei, iar cheltuielile ar putea fi reduce la aproximativ 2 miliarde de lei.

Potrivit datelor Autorității Electorale Permanente (AEP), sunt 18,9 milioane de români cu drept de vot.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Continuă protestul taximetriștilor în Capitală

Protestul taximetriştilor membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi, în Piaţa Constituţiei, fiind aşteptată participarea...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

Diana Șoșoacă a primit un plic cu o ”substanță granulară” la Senat

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost implicată într-un incident tensionat la Senat, întrucât a primit, în data de 26 februarie 2024, un plic la...
Ultima oră
Pe aceeași temă