8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăPoliticăMaia Sandu: Șor va sta 15 ani la pușcărie pentru furtul miliardului...

Maia Sandu: Șor va sta 15 ani la pușcărie pentru furtul miliardului și averea lui va fi confiscată

llan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de pușcărie de magistrații Curții de Apel. Totodată, bunurile pe care a fost aplicat sechestru vor fi confiscate în favoarea statului, fiind vorba despre peste cinci miliarde de lei.

Informația a fost confirmată de deputata Olesea Stamate. Pe de altă parte, Ilan Șor a calificat decizia ca fiind una ilegală, menționând că nu se va conforma acesteia.

Președintele Maia Sandu a salutat decizia:

„ Șor va sta 15 ani la pușcărie pentru furtul miliardului și averea lui va fi confiscată. Acest lucru a fost decis astăzi de Curtea de Apel. Acest lucru a fost cerut de noi pentru a se face dreptate poporului. Acest lucru a fost cerut de cetățeni – ca cei care fură să întoarcă banii, iar legea să fie pusă în capul mesei.
Doar așa justiția își poate căpăta legitimitatea, prin decizii legale care pedepsesc hoții și fac dreptate.”

Vlad Filat, care anterior a fost reținut în baza unui autodenunț al lui Ilan Șor, a venit și el cu o reacție.

„Justiția s-a pronunțat în cazul Șor. Președintelui Maia Sandu și tuturor celor care se pronunță triumfalist asumându-și această decizie, le sugerez să înceteze, altfel conferă un caracter politic acestei condamnări, dată de justiție. Aceste asumări politice vor fi folosite ulterior în instanțele internaționale. Politicienii să rămână sa facă politică, iar justiția să facă dreptate! Totuși, viața bate filmul!”, a scris Vlad Filat pe Facebook, potrivit agora.md.

Decizia Curții de Apel este definitivă și executorie.

Ilan Șor a fost reţinut în mai 2015, iar doi ani mai târziu a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. Acesta a părăsit Republica Moldova în iunie 2019 și se declară nevinovat.

Anterior, Procuratura Generală a solicitat ridicarea imunității deputatului Ilan Șor pe nouă capete de acuzare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Fiscul vânează vânzătorii de flori, în perioada Mărțișor – Ziua Femeii

Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) desfășoară, în perioada 29 februarie - 8 martie a.c., activități de monitorizare și control a contribuabililor...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

El Comandante Florinel o salvează pe FCSB. Roș-albaștrii s-au impus la Voluntari

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari, grație „dublei” lui Florinel Coman, și a refăcut diferența de...
Ultima oră
Pe aceeași temă