11.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalMaia Sandu anunţă că va candida pentru un al doilea mandat

Maia Sandu anunţă că va candida pentru un al doilea mandat

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că intenţionează să candideze pentru un al doilea mandat prezidenţial la sfârşitul anului 2024 pentru a duce la bun sfârşit chestiunea integrării europene a ţării.

“Mai avem încă paşi importanţi de făcut şi mă angajez să continui, dacă îmi veţi acorda încrederea dumneavoastră pentru un nou mandat în 2024”, a transmis Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu, care este în favoarea unor legături mai strânse cu Uniunea Europeană, l-a învins pe preşedintele prorus Igor Dodon în decembrie 2020.

Integrarea în UE este unul dintre obiectivele Maiei Sandu, Bruxellesul anunţând la începutul acestei luni începerea negocierilor cu Chişinăul.

“Viitorul nostru este în familia europeană şi trebuie să spunem clar – întreaga ţară – ce cale alegem pentru Republica Moldova. Solicit Parlamentului să iniţieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetăţenilor să fie hotărâtoare”, a spus Sandu.

Maia Sandu a denunţat invazia Rusiei în Ucraina şi a acuzat Moscova că a pus la cale o lovitură de stat pentru a o înlătura.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

România concurează Turcia, oferind o alternativă la “Coridorul Sudic”. Un terminal LNG, la Constanța, va primi până la 9 miliarde de metri cubi pe...

Comisia economică mixtă România - Azerbaidjan se va reuni la 1 aprilie 2024 iar una dintre temele întâlnirii va fi viitorul terminal de gaz...

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...

Polițiștii au reținut un tânăr drogat care și-a ucis mama. Se va cere arestarea preventivă

Polițiștii au reținut pe termen de 24 de ore un tânăr care și-a ucis mama, la momentul crimei fiind aparent fiind în stare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă