15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSocialMai mulți deținuți imunizați decât polițiști de penitenciare

Mai mulți deținuți imunizați decât polițiști de penitenciare

78% dintre persoane private de libertate sunt vaccinate, în timp ce doar 62% dintre polițiștii din penitenciare sunt imunizați, potrivit datelor furnizate de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

La nivelul tuturor unităților din sistemul poliției penitenciare, au fost accelerate demersurile de informare cu privire la beneficiile vaccinării împotriva COVID-19, complementar campaniilor de informare întreprinse anterior (distribuire de materiale informaționale, emisiuni Radio-tv prin studiourile interne ale locurilor de deținere etc.), potrivit ANP.

Seriile de informări/discuții/dezbateri derulate au inclus nu doar diseminarea informațiilor corecte referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19, ci, mai ales, testimoniale ale persoanelor vaccinate din mediul de detenție, care au relatat experiența proprie post-inoculare și au subliniat beneficiile vaccinării.

ANP apreciază că “aceste demersuri preventive au condus la rezultate favorabile, întrucât, la data de 05.11.2021, datele statistice relevă o creștere a numărului celor vaccinați”.

Aceasta, cu toate că 78% dintre persoane private de libertate sunt vaccinate, iar procentul polițiștilor de penitenciare imunizați este de doar 62 %.

“În contextul epidemiologic actual, dată fiind creșterea, la nivel național, a numărului de cazuri COVID-19 raportate în valul 4 al pandemiei, Administrația Națională a Penitenciarelor a intensificat – în considerarea atributului managerial al coordonării/îndrumării unităților subordonate – seria activităților preventive, axate pe reiterarea necesității protejării stării de sănătate a personalului și a persoanelor custodiate, cu accent pe importanța vaccinării împotriva COVID-19”, se menționează într-un comunicat de presă al ANP, remis cotidianului național “România liberă”.

ANP precizează că: “Deși decizia cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 aparține, în ultimă instanță, fiecărei persoane în parte, nu trebuie ignorat faptul că o astfel de rezoluție personală prezintă impact colectiv. Diminuarea numărului de infectări, protejarea vieții în colectivitatea în care ne desfășurăm activitatea, depind, fără echivoc, de acceptarea argumentelor medicale validate științific cu privire la vaccinare și de manifestarea responsabilității individuale. Vaccinarea contribuie atât la reducerea riscului de îmbolnăvire, cât și la diminuarea riscului de a dezvolta o formă severă de boală”.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă