Activiști de mediu au înnegrit apa unei fântâni din Piazza di Spagna din Roma, în timpul unui protest care, susţin aceştia, evocă un scenariu de „sfârșit al lumii”, informează AFP.
Trei militanţi ai organizaţiei Last Generation au turnat cărbune lichid vegetal în Fontana della Barcaccia, o capodoperă barocă din secolul al XVII-lea aflată la baza Treptelor Spaniole, înainte de a părăsi locaţia escortaţi de poliţie.
Fântâna în formă de barcă a fost proiectată de celebrul sculptor italian Pietro Bernini.
Înnegrirea apei „prefigurează scenariul sfârşitului lumii spre care ne îndreptăm, pe măsură ce apăsăm tot mai mult pe accelerator: secetă alternând cu inundaţii devastatoare, care vor pune capăt vieţii pe Pământ”, a precizat Last Generation într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.
Mai mulți activiști de mediu au manifestat în jurul unei fântâni din Piazza di Spagna din Roma, arătând un scenariu de „ sfârșit al lumii”
Last Generation a început să organizeze proteste paşnice, dar perturbatoare, în Italia anul trecut, înainte de alegerile generale, îndemnând politicienii din toate partidele să facă din schimbările climatice o prioritate.
Protestele din Italia fac parte dintr-o serie de acţiuni organizate în toată Europa pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.
Activiştii au aruncat supă, piure de cartofi sau vopsea lavabilă pe diverse situri de patrimoniu şi obiecte de artă din muzee.
VIDEO: Activiștii de mediu aruncă cu supă în tabloul lui Van Gogh la Roma
Activiștii de mediu italieni au aruncat vineri, 4 noiembrie, cu supă de mazăre peste un tablou al lui Vincent Van Gogh expus la Roma.
Isprava îndreptată împotriva „Semănătorului”, semnat de Van Gogh, a fost realizată de patru femei din grupul Ultima Generazione (Ultima Generație), care au scandat sloganuri împotriva încălzirii globale și a combustibililor fosili.
„Ne supărăm pentru un tablou care este protejat de sticlă și care mâine va fi curat și nu ne supărăm pentru că nu știm că pierdem alimente și apă”, a spus una dintre protestatare.
Sămănătorul” face parte dintr-o expoziție din centrul Romei.
Tabloul, împrumutat de la Muzeul Kroeller-Mueller din Olanda, a fost protejat de un ecran de sticlă și nu a suferit daune, a declarat Camilla Talfani, purtător de cuvânt al organizatorilor expoziției.
Luna trecută, protestatarii împotriva schimbărilor climatice au aruncat cu supă peste tabloul „Floarea-soarelui” al lui Van Gogh de la Galeria Națională din Londra, provocând daune minore la ramă.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!