23 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiMai multe ciocniri izbucnesc la protestele legate de accidentul de tren din...

Mai multe ciocniri izbucnesc la protestele legate de accidentul de tren din Grecia

Mai multe ciocniri izbucnesc la protestele legate de accidentul de tren din Grecia, confruntările cu poliția fiind la ordinea zilei.

Tinerii protestatari au tras cu bombe cu benzină și cu pietre asupra poliției care a răspuns cu salve de gaze lacrimogene joi (16 martie), în timpul unei demonstrații a mii de greci asupra stării sistemului feroviar al țării, care a dus la o coliziune mortală, potrivit Reuters.

Mitingul a fost unul dintre mai multe de la accidentul de tren din 28 februarie, unde 57 de persoane au murit. Sindicatele au convocat o grevă generală, oprind transportul în porturi, aeroporturi, stații de autobuz, tren și cale ferată.

Mai multe ciocniri s-au petrecut la protestele legate de accidentul de tren produs în Grecia, mai multe apeluri la reformă fiind ignorate

Protestatarii acuză guvernul conservator și sistemul politic al țării că ignoră apelurile repetate ale sindicatelor privind măsurile de siguranță deficitare.

Peste 25.000 de oameni s-au adunat în centrul Atenei, potrivit estimărilor poliției, și au avut loc proteste și în alte orașe grecești.

Premierul Kyriakos Mitsotakis, al cărui mandat se încheie în iulie, și-a cerut scuze pentru accident, a promis că va angaja mai mult personal și va repara sectorul feroviar cu sprijinul Uniunii Europene.

Tot mai multe proteste în Grecia, în timp ce șeful de gară responsabil de accidentul feroviar a fost închis

Sunt tot mai multe proteste în Grecia, iar șeful de gară responsabil de accidentul feroviar de săptămâna trecută a fost închis.

Un angajat feroviar grec a fost închis duminică în așteptarea procesului pentru un accident de tren mortal care a ucis cel puțin 57 de persoane, în timp ce grecii ardeau de furie din cauza celui mai grav dezastru feroviar din istoria țării, potrivit Reuters.

Bărbatul a fost arestat la doar câteva ore după ce un tren de pasageri s-a ciocnit frontal cu un tren de marfă, ucigând cel puțin 57 de persoane și rănind mai multe.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani era șef de gară, dar numele lui nu poate fi cunoscut, în conformitate cu legea greacă.

El se confruntă cu multiple acuzații de la perturbarea transportului și până la punerea unor vieți în pericol.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:53

VIDEO: Un oficial american va vizita China săptămâna viitoare, pe fondul relațiilor tensionate

La doar câteva ore după ce secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a reproșat Chinei că refuză să poarte discuții militare, Departamentul de Stat...

Roland Garros: Perechea Ruse/Kostyuk, eliminată de Gauff/Pegula

Drumul spre finala de dublu a turneului Roland Garros se oprește aici pentru Gabriela Ruse și Kostyuk. Perechea a fost eliminată în optimile de...
00:00:42

VIDEO: Erdogan a depus jurământul pentru al treilea mandat prezidențial în Turcia

Președintele turc Tayyip Erdogan a depus jurământul pentru un nou mandat prezidențial, după ce a fost reales la sfârșitul săptămânii trecute, extinzându-și astfel domnia. "Eu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă