15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSportAlte sporturiMagnus Carlsen îl învinge pe indianul Praggnanandhaa și câștigă Cupa Mondială FIDE

Magnus Carlsen îl învinge pe indianul Praggnanandhaa și câștigă Cupa Mondială FIDE

Magnus Carlsen l-a învins pe Rameshbabu Praggnanandhaa și a devenit joi campion al Cupei Mondiale de șah, notează CNN.

După ce cei doi au remizat în primele două partide ale finalei, Carlsen a câștigat prima din cele două partide de tiebreak înainte de a remiza a doua partidă pentru a obține primul său titlu de campion mondial.

Marele maestru norvegian a câștigat acum toate turneele individuale majore de șah clasic și, după cum spune Chess.com, “completează șahul” cu victoria sa de la Baku, Azerbaidjan.

Chiar și Carlsen și-a recunoscut propria realizare pe rețelele de socializare, postând întrebarea: “Șah?”, împreună cu un GIF dintr-un popular serial britanic, “The Inbetweeners”, cu un personaj care spune: “Complet”.

Au fost câteva săptămâni istovitoare pentru cei doi jucători, care au trebuit să învingă numeroși adversari pentru a obține un loc în finală.

Lucrurile s-au complicat și mai mult pentru Carlsen când s-a confruntat cu o intoxicație alimentară la începutul săptămânii.

În timp ce problemele de sănătate ale lui Carlsen au fost un subiect de discuție important, nu prea a existat o diferență între el și adolescentul indian Praggnanandhaa, cunoscut de fani sub numele de Pragg.

Două remize au deschis o finală captivantă, milioane de oameni din întreaga lume urmărind probabil cele mai mari două nume ale sportului – la un moment dat, 115.000 de persoane au urmărit în direct prima partidă a finalei și peste 150.000 au urmărit tiebreak-ul.

În respectivul tiebreak – care a luat formatul unui meci rapid de două partide – Carlsen a arătat de ce este campionul mondial în exercițiu și numărul 1 mondial, depășindu-l pe Pragg și punându-l pe tânărul de 18 ani în dificultate.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Activiștii de partid și mafia universitară decid cine va verifica plagiatele

Am mai scris în repetate rânduri că Legea învățământului superior a fost gândită de mafia universitară, doar pentru a servi intereselor sale, pentru a-i...

GALERIE FOTO. Eugenie Bouchard, înapoi pe terenul de tenis

Considerată una dintre cele mai sexy jucătoare de tenis din lume, Eugenie Bouchard le-a dat o palmă criticilor care afirmau că și-a irosit talentul...

Erika Isac, artista care a semnalat pericolul asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online

Erika Isac, artistă extrem de cunoscută după ce a semnalat riscurile asupra femeilor, prezintă acum un serviciu de localizare online, dedicat siguranței femeilor. Serviciul #GETHOMESAFE...
Ultima oră
Pe aceeași temă