3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalMagnatul media, Rupert Murdoch, ia în considerare să fuzioneze Fox cu News...

Magnatul media, Rupert Murdoch, ia în considerare să fuzioneze Fox cu News Corp


Rupert Murdoch vrea să fuzioneze Fox cu News Corp, o înțelegere care ar reuni grupul de televiziune din spatele canalului de știri prin cablu Fox cu proprietarul unor ziare, inclusiv The Wall Street Journal.

Mogulul mass-media în vârstă de 91 de ani a propus combinarea celor două companii într-o tranzacție pe toate acțiunile, într-o mișcare de a câștiga amploare într-un peisaj media care se consolidează.

Consiliile Fox și News Corp au dezvoltat comitete speciale de directori independenți pentru a evalua fuziunea, au spus oameni familiarizați cu problema. Nu este clar cine va conduce un grup combinat, au spus acești oameni. Fox are o capitalizare bursieră de 17 miliarde de dolari, comparativ cu 9 miliarde de dolari a News Corp.

Mișcarea vine la un deceniu după ce Rupert Murdoch a decis să-și împartă imperiul, spunând la acea vreme că participațiile sale din ziare și activele de televiziune vor fi „mai bine gestionate” ca entități separate.

Dar în ultimul deceniu internetul a transformat afacerea media, iar industria s-a consolidat. În 2019, Murdoch a vândut cele mai multe dintre activele sale Fox către Disney, lăsând grupul rămas un relativ mic într-o industrie a conglomeratelor. Confruntat cu concurența din partea celor mai mari companii din lume – Amazon, Netflix, Apple și Google – Murdoch caută să crească scară, potrivit unor oameni familiarizați cu problema.

Într-un e-mail intern, News Corp le-a spus angajaților că a primit scrisori de la Rupert Murdoch și de la trustul familiei Murdoch. Consiliul său evaluează combinația, a spus acesta, dar „nu a luat nicio hotărâre în acest moment”.

Wall Street Journal a raportat pentru prima dată că Murdoch explora fuziunea.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...

Cine sunt cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD pentru Parlamentul European

Discuții aprinse, miercuri, la PNL, motivul fiind participarea la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune PNL-PSD. Dacă PSD a votat în unanimitate această...
Ultima oră
Pe aceeași temă