26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInternaționalMAE anunță că 11 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora...

MAE anunță că 11 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, luni, în urma eforturilor Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 11 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza şi au ajuns în Egipt, prin punctul de frontieră Rafah, potrivit agerpres.ro.

Aceştia au fost preluaţi de către echipa consulară mobilă a Ambasadei României în Egipt, care i-a însoţit până la Cairo, de unde vor fi îmbarcaţi spre România, în perioada următoare.

Până în prezent, 313 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza.

Ministerul român aminteşte că menţine contactul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a altor cetăţeni români şi membri de familie în cazul în care vor mai fi alte solicitări, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate.

MAE anunță că alți doi cetățeni români sunt ostatici în Gaza

Doi români care au domiciliul în Israel, cu dublă cetățenie, se pare că sunt ostatici în Fâșia Gaza, anunță MAE.

“În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat că, în urma verificărilor efectuate, alți doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâșia Gaza”, potrivit unui comunicat de presă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Lotul lui Iordănescu pentru ultimele partide înainte de EURO

Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat un lot de 28 de jucători pentru meciurile amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, ultimele teste înaintea EURO 2024.Noutăţile lui...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...

Ministrul Apărării, despre sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt...
Ultima oră
Pe aceeași temă