22.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăInternaționalMacron spune că "nu există motiv de panică" în legătură cu posibilele...

Macron spune că “nu există motiv de panică” în legătură cu posibilele întreruperi de energie electrică în Franța

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că nu există niciun motiv de panică în legătură cu posibilele întreruperi de energie electrică în această iarnă, dar a cerut cetățenilor să folosească mai puțină energie și companiei de stat EDF să repornească reactoarele nucleare pentru a preveni întreruperile în caz de vreme rece, scrie Reuters.

Într-un interviu acordat postului francez de televiziune TF1, înregistrat în timpul vizitei sale de stat în Statele Unite din această săptămână, Macron a negat că riscul de pene de curent s-ar datora unei gestionări inadecvate a programului de repornire a reactoarelor nucleare al EDF.

“În primul rând, să fie clar: nu ne panicăm! Este legitim ca guvernul să se pregătească pentru cazurile extreme, ceea ce ar însemna tăierea energiei electrice timp de câteva ore pe zi, dacă nu am avea suficientă energie”, a declarat Macron.

Șeful operatorului rețelei electrice franceze RTE a declarat joi că Franța s-ar putea confrunta cu “câteva zile” de întreruperi de energie electrică în această iarnă, iar guvernul a început să informeze autoritățile locale despre cum să gestioneze eventualele întreruperi.

EDF s-a confruntat cu un număr fără precedent de întreruperi la flota sa de reactoare nucleare, reducând producția nucleară la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani, chiar în momentul în care Europa se străduiește să înlocuiască livrările de gaz rusesc, pe care Moscova le-a întrerupt ca represalii la sancțiunile UE impuse ca urmare a invaziei din 24 februarie în Ucraina.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

SUA şi Ucraina au încheiat un acord de apărare considerat un precursor al aderării la NATO

Preşedinţii american şi ucrainean, Joe Biden, respectiv Volodimir Zelenski au semnat joi un acord bilateral de apărare menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa...

Analiză privind voturile nule la alegerile din 9 iunie

EFOR a analizat situația voturilor nule la alegerile din 9 iunie 2024. Numărul acestora a fost unul dintre cele mai mari raportate la numărul de...

Astăzi începe EURO 2024! Avancronica meciului de deschidere, dintre Germania și Scoția

Astăzi debutează cea de-a 17-a ediție a Campionatului European de Fotbal cu meciul de deschidere dintre echipa gazdă, Germania, şi Scoţia, care se dispută...
Ultima oră
Pe aceeași temă