6.5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăLuna decembrie aduce vânzări record în sectorul alimentar: Produse tradiționale și pachete...

Luna decembrie aduce vânzări record în sectorul alimentar: Produse tradiționale și pachete speciale pentru sărbători

Decembrie se dovedește a fi o lună extrem de bună pentru producătorii din domeniul alimentar din România, aceștia înregistrând vânzări semnificative.

Conform emisiunii ZF Agropower, producătorii se pregătesc de sărbători cu oferte speciale, care includ atât preparate tradiționale, cât și pachete destinate cadourilor de Crăciun.

„Luna decembrie este foarte bună. Vânzările sunt aproape duble faţă de o lună normală”, a declarat Eduard Pavel, asociat în cadrul La Mircea Măcelaru, un producător din Buftea cu opt magazine în zona Bucureşti-Ilfov.

El a subliniat că cele mai vândute produse sunt cele tradiționale, precum jumările, şoriciul, piftia sau toba.

Produse tradiționale de Crăciun: O cerere în creștere

Adrian Elecfi, fondatorul Carmangeriei Vlade din Alba, a menționat că luna decembrie este o perioadă excelentă pentru vânzările de produse tradiționale, spre deosebire de produsele industriale.

„În această perioadă facem caltaboş, jumări, sarmale, pe lângă produsele afumate pe care le oferim tot timpul anului”, a spus Elecfi. Compania sa are trei magazine în Alba Iulia și colaborează cu un partener din județul Hunedoara, având patru magazine suplimentare.

Cadouri pentru corporatiști și produse maturate de top

Dorin Drulă, fondatorul 7 Muscele, companie ce produce brânzeturi, dulcețuri și produse de patiserie, a precizat că decembrie este luna cea mai profitabilă din an, cu o cerere crescută pentru pachetele destinate corporatiștilor.

„Vindem foarte bine produsele maturate, care au o valabilitate mai mare și o valoare adăugată mai mare”, a adăugat Drulă. De asemenea, el a remarcat că există un trend clar către produsele tradiționale, iar brânzeturile maturate sunt printre cele mai solicitate.

Vinul roșu pentru sărbători: Tendințe de consum în vinificație

Mihai Ionescu, somelier la Crama Gabai din Dobrogea, a explicat că vinul roșu este foarte căutat în această perioadă, în special pentru vinul fiert, o tradiție populară de Crăciun.

„Pentru masa de sărbători, am creat pachete cu vin alb, vin roze, vin roșu și chiar vinuri dulci, pentru a satisface toate preferințele consumatorilor”, a spus Ionescu.

Urmărește România Liberă pe Google NewsLinkedinTwitterFacebook și Youtube.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Astronauți aflați în spațiu, mesaj de Crăciun – VIDEO

Patru astronauți ai NASA, aflați în continuare pe Stația Spațială Internațională (ISS), au trimis un mesaj de Crăciun din spațiu, după ce o misiune...

Sophie Hediger a decedat într-o avalanșă în stațiunea montană Arosa

Sophie Hediger, snowboardistă olimpică din Elveția, a decedat într-o avalanșă în stațiunea montană Arosa, la doar 26 de ani. Sophie Hediger a decedat Sophie Hediger a...

Guvernul Ciolacu nou învestit a dat prima OUG. Ce măsuri prevede la nivelul administraţiei publice centrale

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni seara, Ordonanţa de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale, care transpune în legislaţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă