Musulmanii din lumea arabă, din întreaga lume, au sărbătorit nașterea profetului Mohammed, Mawlid al-Nabi, cu urări pentru un viitor mai sigur și mai pașnic.
De la muzica și dansul Stambali în Tunisia, dansul El Tanoura în Egipt, aprinderea lumânărilor în Irak, până la o fanfară din Ierusalim, ocazia a fost marcată de tradiții diferite.
La Bagdad, Irak, studenta universitară Mariam Bassem a declarat pentru Reuters că este fericită că poate sărbători din nou ziua de naștere a Profetului la moscheea Abu Hanifah, după ce nu a mai putut face acest lucru timp de doi ani din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Reuters.
Profetul Mohammed s-a născut la Mecca, Arabia Saudită, în anul 570 d.Hr. Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc Mawlid, sau nașterea lui, în fiecare an în a 12-a zi a Rabi’ al-Awwal, a treia lună a calendarului islamic.
Ziua este o sărbătoare publică în mai multe țări cu majoritate musulmană, inclusiv în multe părți din Orientul Mijlociu, Pakistan, Indonezia, Malaezia și Bangladesh.
Numirea profetului Mohammed pedofil nu se încadrează în libertatea de exprimare
Condamnarea unei femei austriece care l-a făcut pedofil pe profetul Mohammed nu încalcă libertatea de exprimare, a decis joi Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
CEDO din Strasbourg a decis că instanțele austriece au echilibrat cu atenție „dreptul la libertatea de exprimare a reclamantului, cu dreptul celorlalți de a-și proteja sentimentele religioase și a servit scopului legitim de păstrare a păcii religioase în Austria”.
În 2009, femeia a organizat două seminarii intitulate „Informații de bază despre islam”, în care ea a comparat căsătoria lui Mohamed cu o fetiță de șase ani, Aisha, cu pedofilia.
Limitele libertății de exprimare
Connform tradiției islamice, căsătoria a fost desăvârșită când Aisha avea nouă ani, iar Mohammed în jur de 50 de ani. Aisha a fost fiica celui mai bun prieten al lui Mohammed și a primului calif, Abu Bakr.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!