37.2 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăInternaționalLula da Silva și-a amânat călătoria în China după ce s-a infectat...

Lula da Silva și-a amânat călătoria în China după ce s-a infectat cu gripa A

Preşedintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, și-a amânat călătoria în China până când se va recupera de urma ‘bronhopneumoniei bacteriene şi virale datorate gripei A’ de care suferă şi care se ameliorează treptat, informează EFE, Reuters şi AFP.

Biroul său de presă a publicat un buletin medical ce menţionează că, după o evaluare clinică, Lula a fost diagnosticat cu ‘bronhopneumonie bacteriană şi virală datorată gripei A’, şi că a început tratamentul.

‘În pofida ameliorării stării clinice, serviciul medical al preşedinţiei recomandă amânarea călătoriei în China până când ciclul de transmitere virală se încheie’.

‘La recomandarea medicală, preşedintele Lula a decis să îşi amâne călătoria în China. Amânarea a fost comunicată autorităţilor chineze împreună cu reafirmarea dorinţei de a programa vizita la o nouă dată’, a anunţat guvernul, potrivit agerpres.ro.

Lula și-a amânat călătoria în China după ce era stabilită a se defășura în perioada 27-31 martie 2023 și includea o întâlnire cu Xi Jinping

Vizita, ce urma să aibă loc între 27 şi 31 martie, includea o întrevedere cu preşedintele Xi Jinping şi era văzută drept un demers important al lui Lula, care şi-a preluat noul mandat în ianuarie, pentru întărirea relaţiilor Braziliei cu cel mai mare partener comercial.

Plecarea spre China era programată iniţial sâmbătă, dar vineri s-a anunţat amânarea ei cu o zi după ce Lula fusese diagnosticat cu o pneumonie uşoară.

El urma să fie însoţit în China de o delegaţie numeroasă, formată din şase miniştri, plus guvernatori, parlamentari şi 240 de şefi de companii, mai mult de o treime dintre ei provenind din sectorul agricol.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă