13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportFotbalLuis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de fotbal feminin conform antenasport.ro.

După ce zilele trecute a început o anchetă legată de contractele federaţiei în legătură cu organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, anchetatorii cerut acum o pedeapsă dură pentru Rubiales în cazul de agresiune sexuală.

Luis Rubiales poate ajunge în spatele gratiilor, dacă justiţia îl va găsi vinovat de agresiune sexuală, după ce a sărtutat-o pe Jenni Hermoso după finala Cupei Mondiale de fotbal feminin de vara trecută.

Luis Rubiales riscă să ajungă la închisoare! Ce pedeapsă cer procurorii, după ce a sărutat-o pe Jenni Hermoso
Justiţia spaniolă solicită o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare pentru Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), pentru infracţiunile de agresiune sexuală şi constrângere, acesta sărutând-o cu forţa pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso după finala Cupei Mondiale de la Sydney, pe 20 august, informează EFE, potrivit agerpres.ro.

Ministerul public a transmis Tribunalului Naţional concluziile sale provizorii, în care solicită de asemenea o pedeapsă de un an şi jumătate de închisoare pentru o infracţiune de constrângere pentru fostul selecţioner al naţionalei feminine, Jorge Vilda, pentru fostul director de marketing al Federaţiei, Ruben Rivera, şi pentru directorul naţionalei masculine, Albert Luque.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorul cere ca lui Rubiales să-i fie interzis să lucreze în domeniul sportului pe durata pedepsei, să fie pus în libertate supravegheată timp de doi ani şi să i se interzică să comunice cu jucătoarea sau să se apropie de ea pe o distanţă de 200 de metri timp de patru ani.

Acest dosar, care a fost încredinţat un judecător de la Tribunalul Naţional, se desfăşoară în afara anchetei care vizează mai multe contracte încheiate de RFEF, precum mutarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, anchetă în care Luis Rubiales este de asemenea cercetat.

La ceremonia de premiere care a avut loc după finala Cupei Mondiale feminine de fotbal, disputată la Sydney şi câştigată de Spania în faţa Angliei (1-0), Luis Rubiales a sărutat-o pe buze pe Jenni Hermoso, fără consimţământul jucătoarei. Gestul său a provocat indignare în Spania şi în străinătate.

Luis Rubiales a primit decizia de la FIFA
Rubiales a primit o interdicţie pe trei ani din toate activităţile legate de fotbal, la 30 octombrie, după ce a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso, se pare fără consimţământ, după finala Cupei Mondiale feminine, câştigată în august de Spania în faţa Angliei.

FIFA a precizat că a ajuns la o decizie după ce a organizat o audiere. Cu toate acestea, decizia poate fi încă atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

FIFA a adăugat că Rubiales a fost notificat cu privire la această decizie.

Oficialul în vârstă de 46 de ani a demisionat în septembrie, afirmând că poziţia sa la RFEF a devenit nesustenabilă. Iniţial, el promisese că nu va demisiona, în ciuda presiunilor exercitate de jucătoare, politicieni şi grupuri de apărare a drepturilor femeilor.

Un judecător al Înaltei Curţi spaniole a propus joi ca Rubiales să fie judecat pentru sărutul respectiv, afirmând că ancheta a arătat că sărutul „nu a fost consimţit şi a fost o iniţiativă unilaterală şi surprinzătoare”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă