19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăȘtirile zileiLui Novak Djokovic i s-a refuzat intrarea în Australia din cauza vizei

Lui Novak Djokovic i s-a refuzat intrarea în Australia din cauza vizei

Se pare că lui Novak Djokovic i s-a refuzat intrarea în Australia înainte de turneul Australian Open din cauza scutirii sale pentru vaccinul anti-Covid-19, care a provocat indignare.

Acest lucru vine după ce starului tenisului i s-a acordat o scutire medicală de la organizatorii turneului pentru a participa la eveniment, deși nu este vaccinat împotriva COVID-19. Potrivit regulilor, toți jucătorii și personalul de la turneu trebuie să fie vaccinați împotriva COVID-19 sau să aibă o scutire acordată de un grup de experți independent pentru a participa la eveniment.

Novak Djokovic nu a putut intra în Australia

Publicația sârbă Sportklub a relatat că, la ora locală 04:00, Djokovic este izolat într-o cameră în care nu are voie să-și folosească telefonul. El nu a fost încă lăsat să treacă de controlul pașapoartelor.

Potrivit The Times of London, Djokovic a fost oprit la controlul frontierei din cauza unei probleme de viză. Se pare că un membru al echipei lui Djokovic a solicitat un tip de viză care nu se aplică cuiva căruia i s-a acordat o scutire medicală de la vaccinarea COVID-19.

Raportul mai precizează că guvernul federal a cerut ajutor pentru a corecta problema vizelor, dar guvernul statului a refuzat să intervină.

„Guvernul federal a întrebat dacă vom sprijini cererea de viză a lui Novak Djokovic pentru a intra în Australia”, a scris ministrul sportului victorian, Jaala Pulford, pe Twitter. „Nu îi vom oferi lui Novak Djokovic asistență individuală pentru cererea de viză pentru a participa la Australian Open 2022 Grand Slam. Întotdeauna am fost clari cu privire la două puncte: aprobările vizelor sunt o chestiune pentru guvernul federal, iar scutirile medicale sunt o chestiune pentru medici.”

Momentan nu este clar ce poate face Djokovic de aici pentru a încerca să intre în Australia. Potrivit organizatorilor Australian Open, starul tenisului Novak Djokovic nu a beneficiat de nicio „favoare specială” după ce a primit o scutire medicală. irectorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a declarat că 26 de jucători nevaccinați au solicitat scutirea medicală și că doar o „mână” a fost acordată.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...

STB, despre un accident produs astăzi, în care a fost implicat un tramvai

Un autoturism a virat, fără să se asigure, pe Șoseaua Ștefan cel Mare/Calea Floreasca din Capitală, sens Banu Manta, în fața unui tramvai din...

RL a pus din nou ALPAB la tuns iarba

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), instituție subordonată Primăriei Capitalei, susține că a demarat lucrări de cosire a ierbii din zona Piața Unirii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă