20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăPoliticăLucian Bode vrea să scoată Bucureștiul din „ mâna nepricepuţilor, a circarilor...

Lucian Bode vrea să scoată Bucureștiul din „ mâna nepricepuţilor, a circarilor politici”

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat, miercuri, că liberalii nu pot lăsa Capitala “pe mâna nepricepuţilor, a circarilor politici, a celor care timp de patru ani mai mult s-au victimizat decât au construit”, menţionând că Bucureştiul are nevoie de “o terapie de şoc aplicată cu viziune şi cu multă îndrăzneală”, potrivit agerpres.ro.

“Capitala României nu mai are timp pentru alte bâlbe politice şi administrative. Capitala are de recuperat o serie de decalaje în multe privinţe şi bucureştenii nu mai pot aştepta, răbdarea lor a ajuns la final. Ne-am asumat candidaturi puternice pentru toate sectoarele şi pentru Primăria Municipiului Bucureşti. Cu toţii ne dorim să trăim într-un oraş cu adevărat european, iar voi aveţi datoria să le explicaţi cetăţenilor Capitalei că noi avem cei mai buni candidaţi pentru a conduce administraţia Bucureştiului. Explicaţi-le că soluţia nu vine de la partide de conjunctură, cu lideri providenţiali sau de la partidele populiste care se pricep să facă doar gălăgie, dar habar nu au cum să administreze cel mai mare oraş din România”, a spus Lucian Bode, la Comitetul de Coordonare al PNL Bucureşti.

Bode a menţionat că Bucureştiul trebuie să fie pe primul loc în privinţa calităţii vieţii.

“Nu putem lăsa Capitala pe mâna nepricepuţilor sau a circarilor politici, nici pe mâna celor care timp de patru ani mai mult s-au victimizat decât au construit, care au ieşit în evidenţă cu scandaluri şi pasatul responsabilităţii pentru neputinţa lor. (…) Este normal ca Bucureştiul să fie primul ca PIB pe cap de locuitor, dar mă întreb: n-ar trebui să fie primul şi în ceea ce priveşte calitatea vieţii, unde se află Capitala în această privinţă jos, mult prea jos pentru a fi un oraş atractiv? Pe termen lung, provocarea echipei de primari şi consilieri va fi să facem din Capitala ţării un loc în care să-ţi doreşti să trăieşti sănătos şi fără stres generaţie după generaţie, nu să te gândeşti mereu cum să evadezi din Bucureşti”, a adăugat secretarul general al PNL.

Potrivit lui Bode, “Capitala are nevoie de un restart pentru dezvoltare, de o terapie de şoc aplicată cu viziune şi cu multă îndrăzneală”.

“Formula actuală a administraţiei Municipiului Bucureşti a eşuat lamentabil, iar pacientul, domnule doctor (Cătălin Cîrstoiu – n.r.), este de mult letargic. Este nevoie de o schimbare de strategie, de oameni cu un suflet nou, cu viziuni curajoase, care să valorifice potenţialul Bucureştiului. Creşterea din ultimii ani a Capitalei s-a făcut din inerţie, pe spinarea bucureştenilor şi a investiţiilor lor. (…) Candidaţii Alianţei vin cu acest suflu nou. Sunt oameni potriviţi şi au expertiza necesară pentru a aduce Bucureştiul într-o nouă etapă a dezvoltării. Cei care s-au pierdut pe la Primăria Generală în ultimii ani s-au ascuns în birou şi au dat vina pe greaua moştenire. Rezultatul: un Bucureşti prost administrat. Degradarea calităţii vieţii este evidentă. O administraţie care nu poate asigura nevoile de bază ale cetăţenilor săi – căldură şi apă caldă, în Bucureştiul anului 2024, curăţenie, clădiri sigure sau servicii publice de calitate – este o administraţie care a eşuat şi trebuie să plece acasă”, consideră Bode.

Bode mai vrea să tragă un loz la Schengen. Când spune șeful MAI că România va fi din nou pe agenda Consiliului UE

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că România îşi leagă speranţele de aderare la Spaţiul Schengen de preşedinţia spaniolă a Consiliului Uniunii Europene, pe care o va prelua de la Suedia în luna iulie.

“Consiliul JAI se va întruni sub preşedinţia suedeză în luna iunie. Din iulie, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este preluată de către Spania, iar Spania a afirmat, prin ministrul de Interne, şi la Bucureşti pe 30 martie, şi la Viena, în urmă cu câteva zile, că va pune pe agenda preşedinţiei dosarul aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Aşadar, neavând niciun semnal din partea Suediei de intenţie de a pune în luna iunie, pe agenda Consiliului JAI, dosarul aderării la Spaţiul Schengen, speranţa noastră se leagă de preşedinţia spaniolă, preşedinţie care şi-a exprimat această dorinţă, a comunicat şi singurului stat care s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen în decembrie, Austriei”, a precizat Bode, după încheierea evenimentului organizat la sediul MAI, prilejuit de dotarea IGSU cu opt autospeciale de stingere cu pulbere, precum şi primirea unei donaţii ce constă în 15 microbuze de transport, prin proiectul finanţat din partea Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie – Misiunea din România, cu sprijinul Statelor Unite ale Americii şi al Republicii Coreea de Sud.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Procurorul Lucian Onea s-a întors la DNA Ploiești

Liderii PNL Prahova, în frunte cu baronul Iulian Dumitrescu-aflat sub control judiciar pentru o mită de 3.200.000 de euro, și Roberta Anastase, sunt...

EXCLUSIV: Se confirmă dezvăluirile România Liberă – Judecătorul de la Tribunalul București vizat de grupul mafiot pentru soluția dată în Cazul Adamescu

GRUP MAFIOT PENTRU ÎNGENUNCHIEREA JUSTIȚIEI DIN ROMÂNIA ȘI UCIDEREA FIULUI LUI DAN ADAMESCU Foto: de la stânga la dreapta - Procurorul Adrian George Matei, Carmen...

Deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB după primele patru luni din 2024

Deficitul bugetar a urcat la 3,24% din Produsul Intern Brut (PIB) după primele patru luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 57,29 miliarde...
Ultima oră
Pe aceeași temă