6.7 C
București
vineri, 24 ianuarie 2025
AcasăInternaționalCriza din UcrainaLovitură de stat în Rusia : SUA s-au temut pentru armele nucleare...

Lovitură de stat în Rusia : SUA s-au temut pentru armele nucleare rusești

SUA se temeau pentru armele nucleare rusești în timpul loviturii de stat. SUA au fost îngrijorați de ce s-ar întâmpla cu armele nucleare ale Rusiei în timpul loviturii de stat armate organizate de Evgheni Prigojin, a declarat un oficial.

În ultimele două săptămâni, a existat „îngrijorare mare” cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla în Rusia în cazul unei revolte, după ce agențiile de spionaj americane au preluat informații la mijlocul lunii iunie că șeful Wagner plănuia o acțiune armată, potrivit unui oficial vorbit cu Washington Post.

Oficialul a spus că SUA este deosebit de îngrijorată de ce ar putea însemna orice instabilitate pentru controlul arsenalul nuclear al Rusiei, spunând că „Au fost o mulțime de întrebări în acest sens”.

Prigojin și-a retras luptătorii și echipamentul de la Rostov-pe-Don duminică dimineața, șeful Wagner mutându-se în Belarus, unde Rusia și-a amplasat câteva dintre focoasele sale nucleare.

Momente cheie, 25 iunie 2023

  • ora 11:34 Luptătorii Wagner părăsesc Voronezh
  • ora 10:27 „Regimul operațiunii antiteroriste” rămâne în vigoare la Moscova
  • ora 7:33 Agențiile americane au informat politicienii cu privire la o posibilă revoltă
  • 6:47 am Paramilitarii Wagner au părăsit Rostov, spune guvernatorul
  • 4:50 am Ucraina revendică câștiguri pe câmpul de luptă în timpul rebeliunii
Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă