16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăȘtirile zileiLocuitorii plâng la patinoarul spart și distrus din Druzhkivka de bombele rusești

Locuitorii plâng la patinoarul spart și distrus din Druzhkivka de bombele rusești

Locuitorii au deplâns miercuri (4 ianuarie) starea de la patinoarul spart din Druzhkivka, estul Ucrainei, unul descriind-o drept „ultima atracție” luată de acasă.

„ Ați putea spune că acesta a fost ultimul loc pentru copii din Druzhkivka. Aici puteați veni pentru distracție. În timpul iernii, mii de oameni făceau coadă afară pentru a avea șansa de a patina pe gheață”, a declarat Pavlo Bilokorivskyi pentru Reuters.

Federația ucraineană de hochei pe gheață a declarat că un atac cu rachete rusești a distrus o arenă de gheață din oraș luni (2 ianuarie), după ce au fost raportate atacuri anterioare cu o rachetă ce a lovit orașul și a rănit două persoane.

Locuitorii plâng la patinoarul din Druzhkivka după ce au văzut distrugerea de acolo: acoperișul explodat, țevile smulse și zona de relaxare distrusă

După atac, arena a părut devastată, cu acoperișul explodat, țevile smulse și zona de relaxare distrusă. Afișe cu patinatorii de pe gheață și numele unui club de hochei au fost singurele semne rămase ale importanței acum reduse a arenei în viața sportivă a orașului.

Clubul de hochei pe gheață Donbass, care a început să folosească arena Altair din Druzhkivka în 2014, anul în care separatiștii pro-rusi au proclamat crearea „Republicii Populare Donețk” în regiune, a declarat că locul a fost distrus „ca urmare a tirului de rachete”.

Un patinoar a fost distrus după un atac cu obuze

O înregistrare video a poliției publicată marți (3 ianuarie) a arătat un patinoar distrus și clădiri în flăcări în centrul orașului ucrainean Donețk, Druzhkivka, un oraș din regiunea ucraineană Donețk.

Reuters nu a reușit să confirme în mod independent data sau locul unde a fost filmat videoclipul.

Guvernatorul regional Pavlo Kyrylenko a declarat că o gară, o biserică și o zonă industrială au fost, de asemenea, avariate după trei lovituri repetate asupra centrului orașului.

Kyrylenko a adăugat că un civil a fost rănit.

Înregistrarea video a poliției arată ofițeri de poliție ajutând civilii să-și părăsească locuințele și un bărbat rănit spălându-și mâinile acoperite de sânge. Mai multe case erau în flăcări.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă