27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăȘtirile zileiLinkedIn concediază peste 700 angajați și închide aplicația de joburi din China

LinkedIn concediază peste 700 angajați și închide aplicația de joburi din China

LinkedIn, populara platformă de socializare pentru afaceri deținută de Microsoft, va închide aplicația sa de locuri de muncă specifică Chinei, InCareer, și va concedia 716 angajați din întreaga lume, a anunțat compania într-un mesaj adresat angajaților.

Măsura, anunțată luni, va afecta aproximativ 3,5% din cei aproximativ 19.000 de angajați ai LinkedIn din întreaga lume. LinkedIn a lansat InCareer în decembrie 2021, după ce a renunțat la produsul LinkedIn localizat în China.

“Deși InCareer a înregistrat un oarecare succes în ultimul an datorită echipei noastre puternice din China, s-a confruntat și cu o concurență acerbă și un climat macroeconomic dificil”, a declarat directorul general al LinkedIn, Ryan Roslansky.

Acțiunile companiei-mamă Microsoft au fost în mare parte stabile marți. În al treilea trimestru al anului 2023, veniturile LinkedIn au crescut cu 8% de la an la an, până la 3,7 miliarde de dolari, potrivit raportului de profit al Microsoft și a documentelor trimestriale depuse la SEC.

InCareer va șterge toate datele utilizatorilor până pe 9 august, potrivit unei pagini de ajutor a LinkedIn.

China este o piață fertilă pentru companiile de tehnologie cu sediul în SUA, care se luptă adesea cu concurenții autohtoni pentru a cuceri cote de piață.

Numărul total de utilizatori InCareer și LinkedIn din China era de peste 57 de milioane, potrivit unei pagini InCareer.

Prin comparație, concurentul intern Zhaopin a revendicat peste 320 de milioane de utilizatori profesioniști și utilizatori corporativi, de la Baidu până la agenții guvernamentale chineze.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Tribunalul București suspendă executarea sentinței din dosarul Dan Voiculescu-Institutul de Cercetări Alimentare

Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea executării sentinţei prin care instanţa a decis recuperarea prejudiciului în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la...

MAE informează că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a anunțat, sâmbătă, că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie, potrivit gandul.ro. MAE informează...

Accident pe autostrada Transilvania. Un bărbat a murit

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a pierit sâmbătă, 25 mai 2024, într-un tragic accident rutier petrecut pe autostrada Transilvania. Bărbatul a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă