9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLinda Yaccarino, CEO Twitter: "Va deveni cea mai precisă sursă de informații...

Linda Yaccarino, CEO Twitter: “Va deveni cea mai precisă sursă de informații în timp real din lume”

Noul CEO Twitter, Linda Yaccarino, și-a prezentat planurile pentru “Twitter 2.0.”, după ce a preluat funcția de la Elon Musk în urmă cu o săptămână, notează BBC.

Ea spune că firma are “misiunea de a deveni cea mai precisă sursă de informații în timp real din lume”.

De când Musk a cumpărat Twitter anul trecut, aceasta s-a confruntat cu critici privind abordarea sa în ceea ce privește combaterea dezinformării.

Linda Yaccarino a transmis angajaților că obiectivul este de a transforma “piața globală a orașului”.

Dl Musk, care se autointitulează un “absolutist al libertății de exprimare”, a criticat politicile Twitter privind moderarea conținutului, susținând că trebuie să fie un forum autentic pentru libertatea de exprimare.

Dar măsurile sale de a reintroduce conturile de dreapta, ale căror opinii le-a împărtășit, și de a slăbi moderarea au îndepărtat agenții de publicitate. În decembrie, veniturile ar fi scăzut cu 40% față de anul precedent.

Pentru ca agenții de publicitate să revină, trebuie să știe la ce să se aștepte în ceea ce privește conținutul și implicarea utilizatorilor, a declarat dl Wang.

“Ea este cu siguranță cineva care îl poate echilibra pe Elon și care poate merge de la egal la egal cu el, deoarece el o respectă”, a adăugat el.

De când a cumpărat Twitter anul trecut pentru 44 de miliarde de dolari (35 de miliarde de lire sterline), Musk a fost presat să găsească pe cineva care să conducă firma, astfel încât să se poată concentra pe celelalte afaceri ale sale, care includ producătorul de automobile electrice Tesla și firma de rachete SpaceX.

La 12 mai, Musk, care și-a recâștigat recent titlul de cea mai bogată persoană din lume, a anunțat că dna Yaccarino îi va succeda în funcția de director executiv al Twitter peste șase săptămâni.

Cu toate acestea, ea și-a început rolul mai devreme decât se aștepta, la doar câteva zile după demisia șefului departamentului de încredere și siguranță al firmei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:59

VIDEO. Trump îi “atacă” pe migranți la mitingul din Carolina de Nord

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a luat în vizor problemele migranților și politicile de frontieră ale președintelui democrat Joe Biden înainte de...

Consiliul JAI din 3-4 martie nu are pe agendă nici extinderea Schengen nici situația României

Consiliul JAI (Justiție - Afaceri Interne) va avea prima reuniune oficială a anului 2024 în perioada 3 - 4 martie iar pe agenda acestei...

De ce trebuie Israelul să revizuiască versurile melodiei de la Eurovision

Israelul a fost de acord să revizuiască versurile melodiei cu care va concura la Eurovision, după ce organizatorii concursului au contestat versurile care păreau...
Ultima oră
Pe aceeași temă