4.5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSocialEducațieLigia Deca, despre programul "Study in Romania": "Va deveni un instrument de...

Ligia Deca, despre programul „Study in Romania”: „Va deveni un instrument de dezvoltare a parteneriatelor universitare cu instituţii din SUA”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat marți că Programul Național pentru Internaționalizare Universitară „Study in Romania” va juca un rol crucial în consolidarea și dezvoltarea parteneriatelor universitare cu instituții de învățământ din Statele Unite ale Americii. Această declarație vine în urma unei întâlniri pe care ministrul Educației a avut-o cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec.

Prin intermediul acestui program, se dorește intensificarea colaborării și schimburilor academice între universitățile din România și cele din SUA. Dezvoltarea unor parteneriate solide în domeniul educației poate aduce multiple beneficii pentru ambele părți implicate, inclusiv schimbul de cunoștințe și experiențe, accesul la resurse și tehnologii noi, precum și promovarea diversității culturale și academice.

„Dialogul în domeniul politicilor educaţionale, dezvoltarea şi extinderea programelor Fulbright şi FLEX reprezintă priorităţi de cooperare în domeniul educaţiei. De asemenea, vom începe dialogul pe tema consolidării cadrului legal de cooperare bilaterală în domeniul educaţiei. Programul Naţional pentru Internaţionalizare Universitară „Study in Romania” va deveni un instrument puternic de susţinere şi dezvoltare a parteneriatelor universitare cu instituţii educaţionale din Statele Unite ale Americii”, a scris Ligia Deca pe pagina sa de Facebook.

Întâlnirea ministrului Educației cu ambasadorul SUA în România a evidențiat importanța consolidării relațiilor bilaterale în domeniul educației și a angajamentului comun de a promova excelența academică și inovarea în învățământul superior. Prin intermediul Programului „Study in Romania”, se urmărește crearea unui mediu favorabil pentru atragerea și integrarea studenților și cercetătorilor străini în sistemul educațional românesc, consolidând astfel poziția acestuia pe plan internațional.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Aproximativ 300 de șoferi au rămas fără permis de Crăciun

În ultimele 24 de ore, poliția rutieră a luat măsuri drastice pentru siguranța traficului, scoțând din circulație aproape 300 de șoferi care reprezenta un...

Programul de guvernare propune stimulente pentru tinerii absolvenți și subvenții pentru angajatori

Tinerii absolvenți care se angajează pentru prima dată cu un contract de muncă pe perioadă nedeterminată vor primi o primă de stabilitate pe o...

Zimbrul renaște în Munții României, după mai bine de două secole de absență

Reintroducerea zimbrilor în pădurile din România marchează o reușită importantă în conservarea naturii Zimbrul, unul dintre cele mai emblematice animale sălbatice ale Europei, a revenit...
Ultima oră
Pe aceeași temă